Ο πραγματικός αποθηκευτικός χώρος των smartphones σε ένα πίνακα

Ο πραγματικός αποθηκευτικός χώρος των smartphones σε ένα πίνακα

Πίνακας αποκαλύπτει πόση ελεύθερη μνήμη αφήνει το λειτουργικό κάθε συσκευής

Όσοι έχουν πιάσει smartphone στα χέρια τους γνωρίζουν ότι ο αποθηκευτικός χώρος της συσκευής είναι πάντα μικρότερος από το διαφημιζόμενο. Όπως άλλωστε και στα PC, ένα μερίδιο της μνήμης αποθήκευσης χρησιμοποιείται για τις ανάγκες του λειτουργικού συστήματος.

Τι γίνεται, όμως, όταν ένα μοντέλο των 16GB έχει διαθέσιμα για το χρήστη τα 8,56 GB, δηλαδή μόλις το 54% του αποθηκευτικού χώρου της συσκευής; Αυτό είναι πρόβλημα…

Οι άνθρωποι του βρετανικού site «Which?» ερεύνησαν διεξοδικά το θέμα και κατέληξαν σε μερικά χρήσιμα συμπεράσματα: Πρώτο σε προσφορά αποθηκευτικού χώρου είναι το iPhone 5C, το οποίο δίνει προς χρήση τα 12,6 GB από τα 16 GB του αποθηκευτικού του χώρου.

Ακολουθεί το Nexus 5 και το «χάλκινο μετάλλιο» παίρνει το iPhone 5S. Στην τελευταία θέση βρίσκεται το 16άρι Samsumg Galaxy S4, το οποίο παραχωρεί στο χρήστη μόλις 8,56GB αποθηκευτικού χώρου.

asmartphone

Προσοχή, όμως! Και τα τρία smartphones που προηγούνται στον σχετικό πίνακα του «Which?», δεν διαθέτουν θύρα microSD κάρτας για επέκταση της μνήμης. Αντιθέτως, το Galaxy S4 που βρίσκεται στην τελευταία θέση μπορεί να δεχτεί έως και 64GB έξτρα αποθηκευτικού χώρου.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC