Ο πρώτος «διαστημικός» χάρτης του διαδικτύου

Ο πρώτος «διαστημικός» χάρτης του διαδικτύου
 
Πώς θα ήταν άραγε το διαδίκτυο αν κάθε ιστοσελίδα ήταν ένας μικρός ή μεγάλος πλανήτης σε ένα αχανές σύμπαν; Ποιοι, βάσει των χρηστών, θα ήταν οι μεγαλύτεροι;

Την απάντηση σε αυτό το ερώτημα έρχεται να δώσει το «The Internet Map». Η ιστοσελίδα, προσβάσιμη στο internet-map.net, έχει συγκεντρώσει πάνω από 350.000 ιστοσελίδες από 196 χώρες μέχρι το τέλος του 2011 και τις προβάλλει σαν… πλανητάριο.

Όπως είναι αναμενόμενο, ιστοσελίδες όπως το Google, το Facebook και το YouTube σχηματίζουν τους μεγαλύτερους πλανήτες σε αυτό το εικονικό σύμπαν.

Το μέγεθος κάθε πλανήτη εξαρτάται από την κίνηση που σημειώνει η κάθε ιστοσελίδα: Όσο μεγαλύτερη κίνηση χρηστών παρατηρείται καθημερινά, τόσο μεγαλύτερος εμφανίζεται ο πλανήτης του.

https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/07/fetcher_9123.jpeg?w=1110

Πέρα από το μέγεθος, η τοποθεσία του κάθε πλανήτη στο χώρο εξαρτάται κυρίως από τη συχνότητα και τα links που δημιουργούνται όταν οι χρήστες μεταβαίνουν από τη μια ιστοσελίδα στην άλλη, γι’ αυτό και οι παραπάνω ιστοσελίδες βρίσκονται σχετικά κοντά μεταξύ τους.

Υπάρχει ακόμα και δυνατότητα αναζήτησης στην ιστοσελίδα για να δείτε πού ακριβώς βρίσκονται τα αγαπημένα σας sites, όσον αφορά την επισκεψιμότητα και τα links τους με άλλες ιστοσελίδες.

https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/07/fetcher_1099.jpeg?w=1110

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC