Ο πρώτος φορητός υπολογιστή της Apple ήταν πραγματικά απαίσιος

Ο πρώτος φορητός υπολογιστή της Apple ήταν πραγματικά απαίσιος

Αυτές τις ημέρες, ο κόσμος παραληρεί για τα νέα «κοσμήματα» της Apple. Το iPhone 6 αποτέλεσε την αιτία για να μείνουν επί ώρες όρθιοι, στημένοι σε ουρές έξω από καταστήματα, χιλιάδες άνθρωποι σε όλο τον κόσμο. Αλλά οι καταναλωτές δεν έδειχναν πάντα τον ίδιο ενθουσιασμό για τα προϊόντα της εταιρείας.

Πριν από 25 χρόνια, η Apple είχε παρουσιάσει τον πρώτο φορητό υπολογιστή Macintosh. Ηταν στις 20 Σεπτεμβρίου του 1989, όταν ο κόσμος τον αντίκρισε για πρώτη φορά. Αλλά όπως αποδείχθηκε, σύντομα θα του γυρνούσε την πλάτη.

Ο χαρακτηρισμός «φορητός» δεν ήταν ιδιαίτερα ακριβής για τον συγκεκριμένο υπολογιστή. Ζύγιζε λίγο πάνω από 7 κιλά, δηλαδή το βάρος του ήταν μεγαλύτερο από πέντε MacBook Air, ή τέσσερα από τα ανταγωνιστικά προϊόντα της IBM εκείνη την εποχή. Οσο για την τιμή του Macintosh Portable, ήταν εξίσου απαγορευτική με το βάρος του. Κόστιζε 6.500 δολάρια.

Η ιστορία κατέγραψε τον υπολογιστή ως αποτυχία. Σύμφωνα με το PCWorld, είναι το 17ο χειρότερο προϊόν τεχνολογίας που φτιάχτηκε ποτέ.

portable1.jpeg

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC