Ο Windows Chrome έγινε 15% πιο γρήγορος

Ο Windows Chrome έγινε 15% πιο γρήγορος

Ενώ ο Chrome θεωρείται αρκετά εύχρηστος browser λόγω και των ενσωματωμένων apps και υπηρεσιών της Google, έχει δεχτεί κριτική για την ταχύτητα έναρξης του browser. Ωστόσο, δεδομένων των λειτουργιών και των χαρακτηριστικών του browser, θα μπορούσε η καθυστέρηση να είναι κατανοητή.

Tο θετικό είναι ότι η Google φαίνεται να έχει κάνει κάποιες βελτιώσεις εκμεταλλευόμενη το Profile Guided Optimization της Microsoft. Σύμφωνα με την Google, ο browser πλέον φορτώνει έως και 15% πιο γρήγορα στα Windows. Επιπλέον, ο χρόνος εκκίνησης είναι 16.8% ταχύτερος και τα νέα tabs φορτώνουν 14.8% πιο γρήγορα από τις προηγούμενες εκδόσεις της εφαρμογής.

Η όποια βελτίωση είναι πάντα ένα θετικό βήμα, όμως οι αλλαγές δεν γίνονται απαραίτητα αντιληπτές απ όλους. Μια βελτίωση της τάξης του 15% σε load time 1-2 δευτερολέπτων δεν είναι εύκολα αντιληπτή. Για όσους όμως δεν έχουν γρήγορους υπολογιστές, τότε η διαφορά θα είναι πιο αντιληπτή.

Ο Chrome με PGO (Profile Guided Optimization) ήταν διαθέσιμος για την 64-bit έκδοση του app από τον Chrome 53, αλλά τώρα έρχεται στην 32-bit έκδοση του Chrome 54. Λογικά ο browser θα αναβαθμιστεί αυτόματα, αλλά στην περίπτωση που δεν το κάνει, μπορεί να γίνει download της τελευταίας έκδοσης από την σελίδα της Google.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC