Οι Anonymous επιτέθηκαν σε δεκάδες ιστοσελίδες και υπηρεσίες

Οι Anonymous επιτέθηκαν σε δεκάδες ιστοσελίδες και υπηρεσίες
 
Χαρακτηρίζοντας την 5η Νοεμβρίου ως παγκόσμια ημέρα διαμαρτυρίας, η ομάδα hacker των Anonymous πραγματοποίησε μέχρι τώρα αρκετές επιθέσεις σε μεγάλες ιστοσελίδες του εξωτερικού, ενώ διέρρευσε κωδικοποιημένα στοιχεία χιλιάδων χρηστών της υπηρεσίας PayPal.

Η ανακοίνωση έγινε από πολλαπλούς λογαριασμούς Twitter των Anonymous στους οποίους οι Anonymous παρέθεσαν links με τα αντίστοιχα έγγραφα. Αυτά περιείχαν e-mail, τα ονόματα και ενδεχομένως τους κωδικούς πρόσβασης χιλιάδων χρηστών από τις βάσεις δεδομένων πληρωμών της υπηρεσίας.

Συγκεκριμένα, ένα από τα έγγραφα αυτά περιείχε 27.935 καταχωρήσεις από μια βάση δεδομένων με το όνομα «mc_customers», στις στήλες της οποίας υπήρχαν κωδικοί πρόσβασης (σε κωδικοποιημένη μορφή) και τηλεφωνικοί αριθμοί. Τα περισσότερα links απενεργοποιήθηκαν αρκετά σύντομα, ενώ ο επικεφαλής Δημοσίων Σχέσεων του PayPal δήλωσε στο Twitter πως η εταιρεία του ερευνά το γεγονός αλλά μέχρι τώρα δεν έχει βρει στοιχεία που να υποδηλώνουν παραβίαση της ασφαλείας των συστημάτων τους.

Εδώ και αρκετό καιρό οι Anonymous είχαν ανακοινώσει πως για μια ακόμα φορά θα «τιμήσουν» την 5η Νοεμβρίου, την «Νύχτα του Guy Fawkes» η οποία αποτελεί ετήσιο εορτασμό στην Μεγάλη Βρετανία. Ήδη έχουν ξεκινήσει επιθέσεις σε μεγάλες ιστοσελίδες της Αμερικής, όπως του NBC και του VMWare και πολλών ακόμα ιστοσελίδων σε ολόκληρο τον κόσμο.

Είχαν ακόμα προειδοποιήσει πως σήμερα θα επιτεθούν και στο κοινωνικό δίκτυο Facebook με αφορμή την απόλυση αρκετών υπαλλήλων της Zynga στα τέλη του προηγούμενου μήνα.

Πέρα από τις κυβερνοεπιθέσεις, η ομάδα έχει προγραμματίσει πορείες διαμαρτυρίας μπροστά από τον Λευκό Οίκο των ΗΠΑ και το Κοινοβούλιο του Ηνωμένου Βασιλείου, αναπαριστώντας έτσι την σκηνή της επανάστασης από την ταινία «V for Vendetta».

https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/11/fetcher_1119.jpeg?w=1110

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC