Οι Beatles έγιναν… ρομπότ

Οι Beatles έγιναν… ρομπότ
 
Τέσσερα ανθρωποειδή ρομπότ, ονόματι Hubo+, είναι σε θέση να περπατούν, να χορεύουν, να παίζουν μουσικά όργανα, ακόμη και να τραγουδούν με τη βοήθεια ενός φωνητικού συνθεσάιζερ. Η πρώτη μεγάλη επιτυχία τους ήταν η διασκευή του γνωστού τραγουδιού των Beatles «Come Together» και το βίντεο-κλιπ έχει ήδη κάνει θραύση στο YouTube.

Το συγκρότημα ονομάζεται «Hubos» και αποτελείται από τέσσερα ρομπότ. Ένα παίζει ντραμς, ενώ τα υπόλοιπα παίζουν τα «Hubophones», τα οποία αποτελούν ειδικά όργανα κατασκευασμένα από μεγάλους σωλήνες και έχουν σχεδιαστεί από τον φοιτητή του Πανεπιστημίου του Drexel, Matthew Prockup. Οι στίχοι των τραγουδιών παρουσιάζονται στο κεφάλι του «τραγουδιστή».

Τα Hubo σχεδιάστηκαν και αναπτύχθηκαν στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Κορέας (KAIST). Το Ινστιτούτο είχε παρουσιάσει στο παρελθόν ανάλογα ρομπότ, τα οποία διέθεταν ανθρώπινο κεφάλι, ακόμα και εκείνο του Άλμπερτ Αϊνστάιν.

Ωστόσο, το τραγούδι των Beatles είχε προγραμματιστεί εξ ολοκλήρου από τους Αμερικανούς ερευνητές του Πανεπιστημίου του Drexel, οι οποία μάλιστα τα προγραμμάτισαν και να περπατούν, να τρέχουν, να χορεύουν, ακόμη και να χοροπηδούν.

Απολαύστε τη ρομποτική μπάντα…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC