Οι γρηγορότερες συνδέσεις Internet στο Χονγκ Κονγκ – στα 4,7 Mbps η μέση ταχύτητα στην Ελλάδα

Οι γρηγορότερες συνδέσεις Internet στο Χονγκ Κονγκ – στα 4,7 Mbps η μέση ταχύτητα στην Ελλάδα
Η εταιρία παροχής διαδικτυακού περιεχομένου Akamai, διεξήγαγε μια έρευνα με πολύ ενδιαφέροντα συμπεράσματα σχετικά με το παγκόσμιο Ιnternet και τα χαρακτηριστικά που το διέπουν ανά την υφήλιο.

Εστιάζοντας σε δύο βασικούς παράγοντες, την ταχύτητα σύνδεσης και την χώρα προέλευσης κακόβουλου λογισμικού η έρευνα μας πληροφορεί:

Το δεύτερο τρίμηνο του 2013 η παγκόσμια μέση ταχύτητα σύνδεσης στο Internet αυξήθηκε κατά 5,2% στα 3,3 Mbps.

Οι ταχύτερες συνδέσεις που μπορεί να συναντήσει κάποιος βρίσκονται στο Χονγκ Κονγκ, με μέση ταχύτητα στα 65,1 Mbps. Η Nότια Κορέα να βρίσκεται στην δεύτερη θέση της λίστας με 53,3 Mbps. Η μέση ταχύτητα σύνδεσης στης Η.Π.Α φτάνει τα 8,7 Mbps.

Η Ελλάδα διαθέτει μέση ταχύτητα συνδέσεων 4,7 Mbps, και “peak” ταχύτητα στα 26 Mbps. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης της Akamai, στη χώρα μας υπάρχουν 3.186.000 μοναδικές IP διευθύνσεις, το 47% των συνδέσων είναι πάνω από 4 Mbps, αλλά μόλις το 3,8% πάνω από τα 10 Mbps.

Ως προς την προέλευση κακόβουλου λογισμικού, πρωταθλήτρια αναδεικνύεται η Ινδονησία με το 38% της παγκόσμιας διακίνησης malware να προέρχεται από εκεί. Δεύτερη η Κίνα με 33% και τρίτες οι Η.Π.Α με 6,9%.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC