Οι κλεμμένοι κωδικοί του LinkedIn γίνονται έργο τέχνης

Οι κλεμμένοι κωδικοί του LinkedIn γίνονται έργο τέχνης

Εκατομμύρια κωδικοί σε οκτώ πολυτελείς τόμους

Το καλοκαίρι του 2012 το LinkedIn ανακοίνωσε ότι δέχθηκε επίθεση από χάκερς με αποτέλεσμα να διαρρεύσουν οι κωδικοί ασφαλείας και άλλα προσωπικά στοιχεία εκατομμυρίων χρηστών.

password2

Λίγους μήνες αργότερα η λίστα των κωδικών δημοσιοποιήθηκε στο Διαδίκτυο. Καμία έκπληξη ως εδώ. Το έργο το έχουμε δει και το βέβαιο είναι ότι θα συνεχίσουμε να το βλέπουμε συχνά, πυκνά και στο μέλλον.

password1

Η είδηση έγκειται στο ότι ένας ευρηματικός Γερμανός καλλιτέχνης, ονόματι Aram Barthol αποφάσισε να συγκεντρώσει όλους αυτούς τους κωδικούς ασφαλείας και να τα μετατρέψει σε ένα έργο τέχνης.

Αποφάσισε να τα τυπώσει σε αλφαβητική σειρά, χωρίς καμία άλλη παρέμβαση ή αλλαγή, υπό τον τίτλο «Forgot Your Password?». Έτσι οκτώ πολυτελείς λευκοί τόμοι φιλοξενούν σήμερα 4,7 εκατομμύρια κωδικούς ανυποψίαστων χρηστών του LinkedIn.

Ήδη το «έργο» του Barthol έχει εκτεθεί σε γκαλερί στο Λονδίνο και το Κάσσελ της Γερμανίας, ενώ ο καλλιτέχνης σκοπεύει να το παρουσιάσει και σε άλλες χώρες.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC