Οι πωλήσεις των smartphones συμβαδίζουν με την αντικοινωνική συμπεριφορά

Οι πωλήσεις των smartphones συμβαδίζουν με την αντικοινωνική συμπεριφορά
 
Τα smartphones, και γενικότερα οι φορητές συσκευές που μπορούν να συνδεθούν στο Internet, έχουν κατακλύσει την αγορά τα τελευταία χρόνια, επηρεάζοντας αναπόφευκτα την καθημερινότητά μας.

Φυσικά, έχουν βοηθήσει τα μέγιστα, στη βελτίωση και τη διευκόλυνση των εργασιών μας, των επικοινωνιών αλλά και της διασκέδασης μας, όμως φαίνεται πως έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην κοινωνική μας συμπεριφορά.

Δεν είναι λίγες εκείνες οι φορές που, οι περισσότεροι από εμάς, έχουμε απορροφηθεί στο κινητό μας τηλέφωνο ενώ είμαστε στο αεροδρόμιο, το τρένο, σε εστιατόρια ή ακόμα και με την παρέα μας, αποκόπτοντας κάθε επαφή με την πραγματικότητα που μας περιτριγυρίζει.

Μάλιστα, οι πωλήσεις των smartphones φαίνεται πως θα συνεχίσουν να αυξάνονται και μέσα στο 2013, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για περισσότερες από 918 εκατομμύρια πωλήσεις συσκευών σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σε πρόσφατη έρευνα της IDC (International Data Corporation), φαίνεται πως οι χρήστες φορητών συσκευών με λειτουργικό σύστημα Android ή iOS, ελέγχουν κατά μέσο όρο το λογαριασμό τους στο Facebook, 14 φορές την ημέρα.

Αν σε αυτό το νούμερο προσθέσουμε και όλες τις άλλες δραστηριότητες μας, μεσώ των smartphones (SMS, emails, παιχνίδια, instant messages κτλ), γίνεται εύκολα κατανοητό πως, οι νέες τεχνολογίες όχι απλά αποτελούν μέρος της καθημερινότητας μας, αλλά πλέον διαδραματίζουν ίσως τον πιο βασικό ρόλο σε αυτήν.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC