Ολες οι αλλαγές στα iPhones που ανακοίνωσε η Apple -Σε μηνύματα, κλήσεις, Siri, αρχική οθόνη

Ολες οι αλλαγές στα iPhones που ανακοίνωσε η Apple -Σε μηνύματα, κλήσεις, Siri, αρχική οθόνη

Η Apple παρουσίασε τη Δευτέρα την τελευταία έκδοση του λογισμικού για τα iPhone, το iOS 14.

Το νέο λογισμικό, το οποίο πιθανότατα θα φτάσει στα iPhones αυτό το φθινόπωρο, παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών της Apple, το περίφημο WWDC. Ενώ τα προηγούμενα συνέδρια είχαν γίνει στο διάσημο συνεδριακό χώρο της Apple, στο Cupertino, την έδρα της εταιρείας στην Καλιφόρνια, η φετινή εκδήλωση έγινε διαδικτυακά λόγω κορωνοϊού.

Το νέο λογισμικό iOS 14 για τα iPhone της Apple είναι μια σημαντική ενημέρωση για τα iPhone και θα περιλαμβάνει σημαντικές αλλαγές στην αρχική οθόνη, μια νέα εφαρμογή Μετάφρασης και την επιλογή ξεκλειδώματος και εκκίνησης του αυτοκινήτου σας με το iPhone σας.
Η Apple ξεκίνησε το συνέδριο με την αποκάλυψη του iOS 14, την επόμενη σημαντική ενημέρωση λογισμικού για το iPhone που φέρνει μια ποικιλία νέων δυνατοτήτων.

Οι αλλαγές στην Αρχική Οθόνη των iPhones
Η Apple με το iOS 14 πραγματοποιεί σημαντικές αλλαγές στην αρχική οθόνη του iPhone, σηματοδοτώντας την πρώτη σημαντική ανανέωση μετά από αρκετά χρόνια.

Ενα νέο χαρακτηριστικό είναι το App Library. Πρόκειται για φακέλους που δημιουργεί το iPhone σας αυτόματα για ομαδοποίηση των εφαρμογών ανά κατηγορία, συμπεριλαμβανομένων των εφαρμογών και των προτάσεων που προστέθηκαν πρόσφατα. Με αυτόν το τρόπο θα μειωθούν οι σελίδες με τις εφαρμογές, που σε κάποιων τα iPhones μοιάζουν… ατελείωτες, και θα μειωθεί η ακαταστασία. Το App Library θα εμφανίζει επίσης αυτόματα εφαρμογές που πιστεύει ότι μπορεί να χρειαστείτε.

Η Apple κάνει επίσης μια μεγάλη αλλαγή στον τρόπο εμφάνισης των widget με το iOS 14. Ουσιαστικά επιτρέπει τη δυνατότητα για διαφορετικά μεγέθη, ανάλογα με τη δική σας προτίμηση και επιπλέον τα widgets θα προσφέρουν πολλά περισσότερα δεδομένα με μια ματιά. Θα μπορείτε επίσης να καρφιτσώσετε κάποιο widget στην αρχική οθόνη σας για ευκολότερη πρόσβαση.

home-screen

App Clips
Η Apple λανσάρει επίσης το App Clips, το οποίο σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε μια μικρότερη, ελαφρύτερη έκδοση μιας εφαρμογής όταν πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια συγκεκριμένη λειτουργία αυτής, αντί να χρησιμοποιήσετε την πλήρη εφαρμογή.

Με το App Clips θα μπορείετε να φορτώνετε γρήγορα μια εφαρμογή για το συγκεκριμένο λόγο που τη χρειάζεστε -για παράδειγμα μια εφαρμογή παρκόμετρο για να πληρώσετε γρήγορα το αντίτιμο για τη στάθμευσή σας.

Θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα κλιπ εφαρμογών σαρώνοντας έναν κωδικό Apple, μια ετικέτα NFC ή έναν κωδικό QR.

app-clips

Siri
Η Siri ανενεώνεται και αυτή με το iOS 14, αποκτώντας προηγμένες δυνατότητες μετάφρασης, ενώ όταν τη χρησιμοποιείτε δεν θα εμφανίζεται σε πλήρη οθόνη αλλά ως εικονίδιο στο κάτω μέρος αυτής.

Επίσης, με το iOS 14 η Siri γίνεται εξυπνότερη και θα μπορεί να στέλνει και ηχητικά μηνύματα

siri

FaceTime
Με το iOS 14, τόσο στο FaceTime και οσο και στις απλές ηχητικές κλήσεις οι εισερχόμενες κλήσεις δεν θα καταλαμβάνουν ολόκληρη την οθόνη αλλά θα εμφανίζονται ως ένα μικρό ορθογώνιο στο πάνω μέρος αυτής.

facetime

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC