Οργή από τη Google για τις υποκλοπές δεδομένων της από την NSA

Οργή από τη Google για τις υποκλοπές δεδομένων της από την NSA

Οργή εξέφρασε η Google για τις αποκαλύψεις περί ενδεχόμενων υποκλοπών, από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, δεδομένων της εταιρείας.

«Είμαστε εξοργισμένοι με το σημείο όπου έχει φτάσει η κυβέρνηση για να υποκλέψει δεδομένα από τα ιδιωτικά μας δίκτυα, κάτι που υποδηλώνει την ανάγκη για άμεσες μεταρρυθμίσεις», δήλωσε ο Ντέιβιντ Ντράμοντ, επικεφαλής των νομικών συμβούλων της εταιρείας. Ο νομικός εκπρόσωπος της Google διαβεβαίωσε ότι η εταιρία δεν επιτρέπει σε καμία κυβέρνηση πρόσβαση στα δεδομένα της.

Η αντίδραση αυτή ήρθε μετά από δημοσίευμα της εφημερίδας «Washington Post», βάση του οποίου, η NSA  «εισχώρησε» τόσο στα data centers της Google όσο και της Yahoo & απέκτησε πρόσβαση στα δεδομένα εκατομμυρίων χρηστών.

Η Yahoo, από την πλευρά της διαβεβαίωσε ότι τα μέτρα της για την ασφάλεια είναι πολύ αυστηρά και ότι δεν έχει δώσει πρόσβαση στην NSA ή σε άλλες υπηρεσίες.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC