Παίξτε… συνθεσάιζερ στo Google!

Παίξτε… συνθεσάιζερ στo Google!
 
Με ένα διαδραστικό λογότυπο η Google τιμά σήμερα τον μηχανικό-εφευρέτη του ηλεκτρονικού συνθεσάιζερ Robert Moog.

Όποιος μπει σήμερα στη μηχανή αναζήτησης θα έχει τη δυνατότητα να παίξει το δικό του κομμάτι, το οποίο θα έχει καλό ήχο, αφού υπάρχουν κουμπιά για τη ρύθμισή του και την παραγωγή ενός πολύ καλού ηχητικού αποτελέσματος.

Ο Robert Moog γεννήθηκε σαν σήμερα στις 23 Μαΐου 1934 στη Νέα Υόρκη. Σπούδασε Φυσική και Επιστήμη της Ηλεκτρολογίας και ξεκίνησε από την εφηβεία του κατασκευάζοντας πρώιμα συνθεσάιζερ και αργότερα ίδρυσε την εταιρεία Moog το 1954.

Το πασίγνωστο μοντέλο MiniMoog δημιουργήθηκε το 1970 αφού πρώτα είχαν δημιουργηθεί πολλά επιτυχημένα μοντέλα αναλογικών συνθεσάιζερ Moog Modular. Η εταιρεία αργότερα πουλήθηκε, και, το 1978, ίδρυσε την εταιρεία Big Briar, που θα μετονομαζόταν σε Moog Music το 2002. Αυτή η εταιρεία κατασκεύαζε αναλογικούς συνθετητές και συναφείς συσκευές υψηλής ποιότητας.

Το 1970, Moog έλαβε βραβείο Grammy για τα επιτεύγματα μιας ζωής. Πέθανε από καρκίνο του εγκεφάλου στις 21 Αυγούστου του 2005 στην ηλικία των 71 ετών.

https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/05/fetcher_1015.jpeg?w=1110

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC