Παραδόσεις προϊόντων με drone σχεδιάζει η Amazon

Παραδόσεις προϊόντων με drone σχεδιάζει η Amazon

Τα βιβλία που παραγγέλνετε θα μπορούσαν να προσγειώνονται στην αυλή ή το μπαλκόνι σας όταν η Amazon λανσάρει το Prime Air, μια υπηρεσία παράδοσης με τηλεκατευθυνόμενα ελικοπτεράκια. Ο χρόνος που απαιτείται για την παράδοση θα πέσει έτσι στη μισή ώρα, υπόσχεται ο Τζεφ Μπέζος.

«Καταλαβαίνω ότι ακούγεται σαν επιστημονική φαντασία αλλά δεν είναι» είπε ο ιδρυτής του μεγαλύτερου διαδικτυακού καταστήματος στην εκπομπή 60 Minutes του δικτύου CBS.

Βίντεο που αναρτήθηκε στο δικτυακό τόπο της Amazon δείχνει ένα ελικοφόρο drone να παραλαμβάνει ένα πακέτο από τις αποθήκες της εταιρείας και να το αφήνει στο κατώφλι του πελάτη.

«Πιστεύουμε ότι μπορούμε να μεταφέρουμε αντικείμενα με βάρος έως και 5 λίβρες [2,3 κιλά], όριο που καλύπτει το 86% των προϊόντων που παραδίδουμε» ανέφερε ο Μπέζος.

Διευκρίνισε πάντως ότι θα περάσουν τουλάχιστον πέντε χρόνια μέχρι να αρχίσει η διάθεση της υπηρεσίας.

Ένα βασικό εμπόδιο είναι ότι η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπλοΐας των ΗΠΑ (FAA) δεν έχει ακόμα επιτρέψει τη χρήση drone για εμπορικούς σκοπούς -οι περίπου 1.400 άδειες που έχει εκδώσει για μη επανδρωμένα αεροσκάφη αφορούν κυρίως κρατικές υπηρεσίες όπως η αστυνομία.

Ο ουρανός των ΗΠΑ εκτιμάται πάντως ότι θα ανοίξει για όλα τα drone γύρω στο 2015, ενώ το ίδιο αναμένεται να συμβεί και στην Ευρώπη γύρω στο 2016.

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC