Πυκνώνουν οι φήμες για «mobile wallet» από την Apple αυτό το φθινόπωρο

Πυκνώνουν οι φήμες για «mobile wallet» από την Apple αυτό το φθινόπωρο

Οι συνομιλίες της Αpple με τις εταιρείες του κλάδου πληρωμών έχουν αναθερμανθεί τους τελευταίους μήνες, σύμφωνα με μία νέα αναφορά από την ιστοσελίδα The Information. Στελέχη της Apple συζητούν τη δρομολόγηση mobile πληρωμών το συντομότερο (ακόμη και το φθινόπωρο), επιτρέποντας στους χρήστες να πληρώνουν τις αγορές τους με το iPhone.

Η Apple σήμερα μίλησε με την εταιρεία πιστωτικών καρτών Visa, για μία πιθανή συνεργασία η οποία θα μπορούσε να παρακάμψει τρίτες εταιρείες επεξεργασίας πληρωμών, με αποτέλεσμα την άμεση εξοικονόμηση πόρων για τους πωλητές και πελάτες λιανικής. Το σύστημα πληρωμής φημολογείται πως θα είναι δυνατό με την προσθήκη «secured element» εντός του iPhone για ασφαλή αποθήκευση διαπιστευτηρίων πληρωμής. Αυτή η λύση ασφαλείας ίσως να στηρίζεται σε στοιχείο του επεξεργαστή (Secure Enclave).

Το Secure Enclave το οποίο σχεδιάστηκε για τον αισθητήρα αποτυπωμάτων Touch ID, είναι ένα είδος συνεπεξεργαστή εντός του SoC A7 ο οποίος χρησιμοποιεί μία ασφαλή διαδικασία εκκίνησης, ώστε να εξασφαλιστεί πως το λογισμικό έχει ελεγχθεί και υπογραφεί από την Apple. Λειτουργεί ανεξάρτητα ακόμη κι αν κάποιος πυρήνας είναι σε κίνδυνο, καθώς περιέχει ένα μοναδικό αναγνωριστικό το οποίο είναι απρόσιτο σε άλλα μέρη του συστήματος, διατηρώντας όλα τα στοιχεία ασφαλή.touchid-iphone5s-fingerprint-sensor-01

Μια ενδιαφέρουσα φημολογία εδώ και χρόνια είναι πως η Apple θέλει να συμμετέχει στην αρένα mobile πληρωμών, αλλά ανανεώθηκε η προσοχή μας νωρίτερα φέτος όταν η Wall Street Journal έκανε αναφορά πως η εταιρεία από το Cupertino εργάζεται πάνω σε μία υπηρεσία mobile πληρωμών μέσω του iPhone. Όπως αναλυτικά είχε αναφέρει, η υπηρεσία θα επιτρέπει στους χρήστες να χρησιμοποιούν την iOS συσκευή τους για αγορές αγαθών από φυσικά καταστήματα ή αγορές μέσω διαδικτύου.

Η δυνατότητα πληρωμής πιθανότητα να αναπτυχθεί σε συνάρτηση με το iTunes έχοντας συνδεδεμένους περισσότερους από 800.000.000 λογαριασμούς, οι περισσότεροι με πιστωτικές κάρτες διασυνδεμένες. Εναλλακτικά μπορεί να συνδεθεί με το Touch ID, σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων οποίος είναι ενσωματωμένος στο iPhone 5s, κι αναμένεται σύντομα να κοσμεί το Home button σε όλες τις επερχόμενες συσκευές iPhones – iPads. Τον Ιανουάριο ο CEO της Apple, Tim Cook, είχε δηλώσει πως οι mobile πληρωμές είναι μια από τις εν δυνάμει εφαρμογές του Touch ID. Στη συνέχεια ανέφερε πως η Apple έχει την σκέψη για τις mobile πληρωμές και πως υπάρχει μία μεγάλη ευκαιρία για την πλατφόρμα iOS.

Αναφορές του παρελθόντος έκαναν λόγο, για συνομιλίες της Apple με την PayPal για πιθανή συνεργασία και στην αναζήτηση ανώτερων στελεχών της βιομηχανίας mobile πληρωμών, ώστε να αναλάβουν σημαντικούς ρόλους εντός της εταιρείας.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC