Πιο ικανοποιημένοι οι χρήστες με το Google+ από ό,τι με το Facebook

Πιο ικανοποιημένοι οι χρήστες με το Google+ από ό,τι με το Facebook

Παρά το γεγονός ότι το Facebook είναι το δημοφιλέστερο κοινωνικό δίκτυο στον κόσμο με περισσότερους από 900 εκατομμύρια χρήστες, οι χρήστες αυτοί δε φαίνονται να είναι και τόσο ικανοποιημένοι με τη χρήση του.

Σύμφωνα με την ετήσια αναφορά του ACSI, το ποσοστό ικανοποίησης του Facebook είναι μόλις 61% σημαντικά χαμηλότερο από το 78% του Google+. Μάλιστα, το κοινωνικό δίκτυο σημείωσε νέο αρνητικό ρεκόρ στην κατηγορία των social media με την εταιρεία να τοποθετείται ανάμεσα στις 5 εταιρείες με τα χαμηλότερα ποσοστά (από τις συνολικά 230).

https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/07/fetcher_197.jpeg?w=1110

Ωστόσο, δε θα πρέπει να ξεχνάμε ότι το Google+ μετρά 150 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες και συνεπώς είναι πολύ πιο εύκολο να ικανοποιήσεις ένα μικρότερο αριθμό χρηστών. Τα παράπονα των χρηστών για το Facebook έχουν να κάνουν κυρίως με τις συνεχείς αλλαγές στο περιβάλλον του κοινωνικού δικτύου με αποκορύφωμα την πρόσφατη εισαγωγή του Timeline.

Συνεχίζοντας με τα υπόλοιπα social media, αρκετά ευχαριστημένοι δηλώνουν οι χρήστες των Wikipedia και YouTube με 78% και 73% αντίστοιχα, με τα ποσοστά τους να κυμαίνονται στα ίδια περίπου επίπεδα με πέρυσι. Τέλος, τα πρωτοεμφανιζόμενα στην αναφορά του ACSI, Twitter, LinkedIn και Pinterest σημείωσαν 64%, 63% και 69% αντίστοιχα.

[via VentureBeat]

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC