Πλουσιότερος κατά 5,4 δισεκατομμύρια σε μία ημέρα ο Τζεφ Μπέζος

Πλουσιότερος κατά 5,4 δισεκατομμύρια σε μία ημέρα ο Τζεφ Μπέζος

Τρελή πορεία ακολουθεί η μετοχή της Amazon λόγω της πρωτόγνωρης ανόδου του ηλεκτρονικού εμπορίου – Η περιουσία του Τζεφ Μπέζος υπολογίζεται πλέον στα 138 δισεκατομμύρια

Με την ζήτηση για προϊόντα από την Amazon να φτάνει σε πρωτόγνωρα επίπεδα, λόγω των περιοριστικών μέτρων που επέφερε η πανδημία, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, ο Τζεφ Μπέζος, είδε την περιουσία του να εκτινάσσεται κατά 5% εν μέσω κορωνοϊού.

Η μετοχή της Amazon σημείωσε άνοδο 5,3% την Τρίτη φτάνοντας σε νέο ρεκόρ στα 2.283 δολάρια ανά μετοχή. Από τις αρχές του χρόνου ο τίτλος του γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου έχει κέρδη 20%.

Είναι μάλιστα η πρώτη μεγάλη εταιρεία που ανέκαμψε μετά το ξεπούλημα που προκάλεσε στην Wall Street ο πανικός της πανδημίας.

Κινητήριος μοχλός στις εντυπωσιακές αυτές επιδόσεις είναι η άνοδος του ηλεκτρονικού εμπορίου, καθώς οι καταναλωτές παραμένουν εγκλωβισμένοι κατ’ οίκον και χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο για τις αγορές τους περισσότερο από ποτέ.

Καθώς η μετοχή της Amazon ανεβαίνει, ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλός της Τζεφ Μπέζος γίνεται πλουσιότερος. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Forbes η περιουσία του αυξήθηκε κατά 5,4 δισεκατομμύρια την Τρίτη.

Με το μερίδιό του στην εταιρεία να ανέρχεται σε 11,2%, η συνολική του περιουσία υπολογίζεται πλέον στα 138 δισεκατομμύρια.

Η κεφαλαιοποίηση της Amazon έχει αγγίξει το 1,14 τρισ. δολάρια.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC