Πολλά Nexus smartphones από διαφορετικούς κατασκευαστές με Android 4.2 και το δικό τους UI ως επιλογή [Φήμες]

Πολλά Nexus smartphones από διαφορετικούς κατασκευαστές με Android 4.2 και το δικό τους UI ως επιλογή [Φήμες]

Νωρίτερα σήμερα είδαμε για ακόμα μία φορά να διαρρέει το Samsung Galaxy Nexus 2 ως καταχώρηση σε κατάλογο της Carphone Warehouse, αλλά μάλλον μεγαλύτερη σημασία έχουν οι πληροφορίες από διάφορες πηγές που αφορούν γενικότερα τα σχέδια της Google για τη σειρά Nexus.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τις νέες φήμες, η Google θέλει να αλλάξει ριζικά τη λογική επάνω στην οποία βασίστηκε η δημιουργία των συσκευών Nexus, δίνοντας τη δυνατότητα σε οποιονδήποτε κατασκευαστή να συμμετέχει στο πρόγραμμα προσφέροντας τις ακριβώς περιβάλλον με τους άλλους, αλλά θα μπορεί να συμπεριλαμβάνει το δικό του UI (π.χ. TouchWiz για τη Samsung) ως επιλογή μέσα από κάποιο κέντρο διαμόρφωσης (Customization Center).

Αυτό σημαίνει ότι είναι πολύ πιθανό να δούμε περισσότερα από ένα Nexus smartphones με αφορμή τα 5α γενέθλια του Android OS στις 5 Νοεμβρίου, επομένως δικαιολογούνται οι έντονες φήμες για τα LG Optimus G και Samsung Galaxy Nexus 2, αλλά και για συσκευές από τις Sony και HTC.

Ακόμη, τα νέα Nexus smartphones θα χρησιμοποιούν την αναβαθμισμένη έκδοση Android 4.2 και πιθανώς θα διαθέτουν αναβαθμισμένο hardware για να υποστηρίζουν την έκδοση Android 5.0 που θα είναι κυκλοφορήσει το επόμενο Φθινόπωρο.

Μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκαθαριστεί αν η έκδοση Android 4.2 θα ονομάζεται Key Lime Pie ή όχι, αλλά θα φέρει μικρές αλλαγές σε σύγκριση με το Jelly Bean, όπως για παράδειγμα ενσωματωμένο κατάστημα εφαρμογών Google Play, homescreens σε καρτέλες (tabs), βελτιωμένη ενεργειακή διαχείριση και κυρίως το Customization Center, από όπου ο χρήστης θα μπορεί να μεταβαίνει από το κλασικό Nexus UI σε αυτό του κατασκευαστή.

Ίσως αυτός είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσει η Google για να ξεπεράσει το λεγόμενο fragmentation (το πρόβλημα με τις αναβαθμίσεις του Android OS), βάζοντας όλους τους κατασκευαστές να ξεκινούν από την ίδια βάση για να προσφέρουν τα updates σε λογικό χρονικό διάστημα, διατηρώντας παράλληλα τη δυνατότητα διαφοροποίησης από τους ανταγωνιστές με αποκλειστικές εφαρμογές, διαφορετικό περιβάλλον κλπ.

Καιρός δεν ήταν;

[via AndroidandMe]

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC