Πώς «βλέπει» τον κόσμο το όχημα της Google για τυφλούς

Πώς «βλέπει» τον κόσμο το όχημα της Google για τυφλούς

blindΤο όχημα που κινείται μόνο του συλλέγει δεδομένα 1GB κάθε δευτερόλεπτο

Ο διαδικτυακός κολοσσός Google εδώ και ένα χρόνο αναπτύσσει ένα το αυτόματο-αυτόκινητο, που θα θα επιτρέπει σε τυφλούς ανθρώπους να οδηγούν, καθώς ένα αυτόματο σύστημα θα αναλαμβάνει όλες σχεδόν τις λειτουργίες του οχήματος, όπως ακριβώς κάνει ένας κανονικός οδηγός.Το αυτοκίνητο, που παρουσιάστηκε επίσημα τον Οκτώβριο του 2010, χρησιμοποιεί κάμερες, ραντάρ και λέιζερ για να κινείται με ασφάλεια σε προ-προγραμματισμένες περιοχές.

Μία νέα εικόνα δείχνει, λοιπόν, πως «βλέπει τον κόσμο» το συγκεκριμένο όχημα της Google, όταν για παράδειγμα στρίβει αριστερά.

Η φωτογραφία αναρτήθηκε στο twitter του Bill Gross, ιδρυτή του Idealab. Ο ίδιος δήλωσε ότι το όχημα συλλέγει δεδομένα 1GB κάθε δευτερόλεπτο, αφού αναλύει το δρόμο και ενδεχόμενα εμπόδια. Πάντως ο Gross δεν αποκάλυψε τις πηγές του. Τον Μάιο του 2012 η Google πήρε την έγκριση για να δοκιμάσει αυτού του είδους τα αυτοκίνητα στο δρόμο. Από τότε έχουν γίνει δοκιμές 300.000 μιλίων χωρίς ατύχημα στη Νεβάδα.

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC