Πώς μπορούμε να προστατευτούμε από τους χάκερς που εισβάλλουν στα social media [γράφημα]

Πώς μπορούμε να προστατευτούμε από τους χάκερς που εισβάλλουν στα social media [γράφημα]

Οι χάκερς ξέρουν, αυτό που εμείς θα έπρεπε να γνωρίζουμε. Στην πραγματικότητα εκμεταλλεύονται τις δικές μας αβλεψίες εντός των χαοτικών social media με αποτέλεσμα να μας «κλέβουν» προσωπικά στοιχεία και να χρησιμοποιούν για δικούς τους, παράνομους, λόγους.

Κι όμως, υπάρχει τρόπος που μπορούμε να δημιουργήσουμε… τοίχο που θα αποκρούει κάθε τέτοια επίθεση στο άμεσο μέλλον.

Το σημαντικό είναι να δίνουμε τα ελάχιστα δυνατά προσωπικά στοιχεία. Το μεγαλύτερο ποσοστό των χρηστών δίνουν ονοματεπώνυμο, τα ονόματα των άμεσων συγγενών τους, αρκετοί είναι αυτοί που δίνουν πληροφορίες για την εργασία τους, ενώ υπάρχει και ένα ποσοστό 6% που δίνει ακόμα και τη διεύθυνση του σπιτιού του.

Επιπλέον οι κωδικοί πρόσβασης πρέπει να αλλάζουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα και μην χρησιμοποιούνται -οι ίδιοι- και σε άλλα μέσα. Φερ’ ειπείν ο κωδικός που έχουμε στα μέιλ μας, να μην είναι ίδιος ή παραπλήσιος με αυτόν που έχουμε στο Facebook ή στο Twitter.

Περισσότερες λεπτομέρειες δίνει το παρακάτω γράφημα (δημοσιεύεται στο Whos.gr) για τα άμεσα μέτρα προστασίας που πρέπει να λαμβάνουμε…

0cdd052d2b3ce28fdd827a5160773395

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC