Πόσα iPhones πουλήθηκαν το περασμένο τρίμηνο

Πόσα iPhones πουλήθηκαν το περασμένο τρίμηνο
 
Από τις μελέτες 48 οικονομικών αναλυτών, που ρωτήθηκαν σχετικά με τις πωλήσεις iPhone το τελευταίο τρίμηνο, σε δημοσκόπηση του περιοδικού Fortune, ο μέσος όρος κατέληξε να είναι τα 36,9 εκατομμύρια συσκευές.

Οι εκτιμήσεις των αναλυτών κυμαίνονται μεταξύ 32,5 εκατομμυρίων και 42,5 εκατομμυρίων συσκευών, με λίγους να περιμένουν σημαντική αύξηση σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του περασμένου έτους. Να θυμίσουμε πως το τρίμηνο του Μαρτίου 2012, οι πωλήσεις είχαν σκαρφαλώσει στα 35,1 εκατομμύρια, παρουσιάζοντας άνοδο 88% σε σχέση με το 2011.

Ακόμη και στις πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις, αν δηλαδή οι πωλήσεις φτάσουν στα 42 εκατομμύρια, η αύξηση σε σχέση με πέρυσι θα αγγίξει το ποσοστό του 21%, ενώ αν επιβεβαιωθεί ο μέσος όρος, η άνοδος θα είναι της τάξης μόλις του 5.5%.

Η Apple πούλησε 47,8 εκατομμύρια συσκευές iPhone το προηγούμενο τρίμηνο, όμως αυτό δεν ήταν αρκετό για να αποτρέψει την πτώση της μετοχής της, αφού οι αναλυτές της Wall Street προέβλεπαν ακόμα μεγαλύτερα συνολικά έσοδα. Η εταιρία έχει χάσει την εμπιστοσύνη της Wall Street, κάτι που αντανακλάται στα ισχυρά χτυπήματα που έχει υποστεί η μετοχή της τους τελευταίους μήνες.

Φυσικά, όλα αυτά είναι προβλέψεις και εκτιμήσεις. Η αμερικανική εταιρία, θα δώσει στη δημοσιότητα τα οικονομικά της αποτελέσματα για το τρίμηνο που μόλις τελείωσε, στις 23 Απριλίου. Μία ανακοίνωση που σίγουρα θα επηρεάσει τη διάθεση των επενδυτών.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC