Πόση υπολογιστική ισχύ χρειάζεται μια αναζήτηση στο Google;

Πόση υπολογιστική ισχύ χρειάζεται μια αναζήτηση στο Google;
 

Παίρνοντας ως αφορμή τον θάνατο του Νιλ Άρμστρονγκ, του πρώτου ανθρώπου που περπάτησε στη Σελήνη, στις 25 Αυγούστου, η Google σκέφτηκε ότι θα ήταν ενδιαφέρον να εξηγήσει στο κοινό τα άλματα που έχει κάνει ο κόσμος των ηλεκτρονικών υπολογισμών από το 1969 μέχρι τις μέρες μας.

Σύμφωνα με δημοσίευση της λοιπόν όταν ένας χρήστης κάνει μία απλή αναζήτηση στη Google, η υπολογιστική ισχύς που δαπανάται είναι ίση περίπου με εκείνη που κατανάλωσε ολόκληρο το πρόγραμμα «Απόλλων» της NASA, που είχε ως στόχο τις αποστολές και την προσεδάφιση ανθρώπων στη Σελήνη.

Τονίζει μάλιστα ότι δεν αναφέρεται μόνο στις πτήσεις αυτές καθαυτές. Αντιθέτως η ισοδυναμία αφορά τη συνολική υπολογιστική ισχύ που χρειάστηκε το πρόγραμμα.

Συμπεριλαμβάνει δηλαδή και τις διαδικασίες σχεδιασμού και εκτέλεσης ολόκληρου του 11ετους προγράμματος, το οποίο είχε συνολικά 17 αποστολές.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC