Πόσο άλλαξε το Διαδίκτυο τα τελευταία δέκα χρόνια

Πόσο άλλαξε το Διαδίκτυο τα τελευταία δέκα χρόνια
 
Πόσο αλλάζει άραγε το διαδίκτυο κάθε χρόνο; Η ιστοσελίδα BestedSites δημιούργησε ένα infographic για να μας δείξει πως ακριβώς έχει αλλάξει το internet τα τελευταία δέκα χρόνια, από το 2002 μέχρι σήμερα.

Με έκπληξη βλέπουμε ότι ενώ πριν από μια δεκαετία το ποσοστό του παγκοσμίου πληθυσμού που είχε πρόσβαση στο internet ήταν μόλις 9.1%, σήμερα ξεπερνά το 33%. Η μέση ώρα χρήσης του διαδικτύου από 46 λεπτά την ημέρα «εκτοξεύτηκε» στις 4 ώρες, ενώ ο συνολικός αριθμός ιστοσελίδων από 3 εκατομμύρια αυξήθηκε στα 555 εκατομμύρια, αύξηση +18500% δηλαδή!

Δεν έχουν αυξηθεί βέβαια μόνο η ιστοσελίδες και η διείσδυση, αλλά και οι ταχύτητες. Το 2002 για να κατεβάσουμε ένα μουσικό κομμάτι χρειαζόμασταν 12.5 λεπτά ενώ ο μέσος χρόνος φόρτωσης μιας ιστοσελίδας ήταν 16 δευτερόλεπτα. 10 χρόνια μετά, κατεβάζουμε ένα κομμάτι σε μόλις 18 δευτερόλεπτα, ενώ η προβολή μιας ιστοσελίδας παίρνει μόνο 6 δευτερόλεπτα.

Ραγδαία αύξηση παρατηρήθηκε και στο social networking. Το κοινωνικό δίκτυο Friendster πριν από δέκα χρόνια είχε «μόλις» 3 εκατομμύρια χρήστες, ενώ πέρσι το Facebook ανακοίνωνε πως ξεπέρασε τα 900 εκατομμύρια, άλλη μια θεαματική αύξηση της τάξης του 30.000%!

Δεν ξέρουμε βέβαια αν αυτό αποτελεί ένδειξη της μέσης ευφυίας των χρηστών, η αν απλά σημαίνει ότι το trolling έχει σημειώσει και αυτό θεαματική αύξηση, αλλά ενώ το 2002 o «Spiderman» ήταν πρώτος σε αναζητήσεις στο web, το 2012 την πρωτιά κατέχει η. Rebecca Black, γνωστή για την δημιουργία του εξαιρετικά άτεχνου κομματιού «Friday».

Με αυτούς τους ρυθμούς αναρωτιόμαστε πως θα είναι το διαδίκτυο σε άλλα δέκα χρόνια από σήμερα.

Δείτε το infographic:

https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/08/fetcher_969.jpeg?w=1110

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC