Πόσο επικίνδυνη μπορεί να γίνει η εικονική πραγματικότητα

Πόσο επικίνδυνη μπορεί να γίνει η εικονική πραγματικότητα
 
Με αφορμή πρόσφατες εφευρέσεις όπως το Google Project Glass, δυο νεαροί σκηνοθέτες, οι Eran May-raz και Daniel Lazo, εμπνεύστηκαν τον κόσμο του μέλλοντος. Στην ταινία μικρού μήκους «Sight», οι δυο τελειόφοιτοι της ακαδημίας τεχνών της Ιερουσαλήμ μας παρουσιάζουν έναν κόσμο όπου η πρόοδος της τεχνολογίας ξεκινά να καταστρέφει, αντί να βοηθά την ζωή των ανθρώπων.

Όπως φαίνεται, ένας κόσμος στον οποίο η εικονική πραγματικότητα, ή αλλιώς το λεγόμενο augmented reality, χρησιμοποιείται ευρέως μπορεί να φαίνεται διασκεδαστικός ή πρακτικός, στην πραγματικότητα όμως είναι απλά «άδειος». Απόδειξη σε αυτό, οι τοίχοι του σπιτιού του πρωταγωνιστή της ταινίας, Patrick. Μπορεί μέσω των φακών του να τους βλέπει «γεμάτους», με πίνακες παιχνιδιών και έργα τέχνης, χωρίς τους ειδικούς φακούς όμως φαίνεται πως είναι άδειοι και μουντοί.

Δείτε το βίντεο…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC