Για 2,9 δισ. δολάρια πούλησε τη Motorola η Google

Για 2,9 δισ. δολάρια πούλησε τη Motorola η Google

Την αγόρασε η κινεζική Lenovo

Σε μία κίνηση- έκπληξη, η Google πούλησε την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Motorola Mobility στην κινεζική Lenovo έναντι 2,91 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η Google είχε καταβάλει 12,5 δισεκατομμύρια δολάρια για να αγοράσει την εταιρεία πριν από λιγότερο από δύο χρόνια, υπενθυμίζει το BBC.

Η Lenovo σχεδιάζει να αναπτύξει μονάδα έξυπνων τηλεφώνων μέσω της αγοράς της Motorola, κάτι που μπορεί να τη βοηθήσει να αντισταθμίσει την επιβράδυνσή της στον τομέα των προσωπικών υπολογιστών.

Ωστόσο η Google θα κρατήσει την πλειονότητα των προσοδοφόρων πατεντών της Motorola, που περιλαμβάνουν το λογισμικό Android.

Σε ανακοίνωσή της η Google τονίζει πως η αγορά smartphone είναι πολύ ανταγωνιστική και πως η Motorola θα είναι καλύτερα στα χέρια της Lenovo.

Με την εξαγορά αυτή η Lenovo γίνεται η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής smartphone πίσω από τη Samsung και την Apple.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC