«Πράσινη» στροφή κάνει η Microsoft

«Πράσινη» στροφή κάνει η Microsoft
 
Στη λίστα των τεχνολογικών εταιρειών που προσπαθούν να περιορίσουν την επίδραση τους στο περιβάλλον προστέθηκε και η Microsoft. Η διοίκηση της εταιρείας ανακοίνωσε ένα σύνολο πρωτοβουλιών για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα.

Συγκεκριμένα, η Microsoft θα αναζητήσει φιλικές προς το περιβάλλον πηγές ενέργειας για τα data centers της, ενώ θα αντικαταστήσει τα αεροπορικά ταξίδια των στελεχών της με μετακινήσεις που δεν έχουν μεγάλο αντίκτυπο στο περιβάλλον.

Παράλληλα, η Microsoft θεσπίζει ένα εσωτερικό «τέλος άνθρακα» ως αντισταθμιστικό μέτρο για τις εκπομπές διοξειδίου, ενώ πρόκειται να κάνει επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Η Greenpeace είναι επιφυλακτική απέναντι στην πρωτοβουλία αυτή της εταιρείας καθώς πριν από ένα μήνα είχε τοποθετήσει την Microsoft στην τρίτη θέση στη λίστα των εταιρειών που επιβαρύνουν με τις πρωτοβουλίες τους το περιβάλλον, καθώς στηρίζεται ακόμα σε μεγάλο βαθμό στην καύση του άνθρακα για τα data centers της.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC