Προσεχώς καταλήξεις διευθύνσεων .apple και .google (;)

Προσεχώς καταλήξεις διευθύνσεων .apple και .google (;)

O Παγκόσμιος Οργανισμός Διαδικτύου (ICANN) αποφάσισε να ανοίξει το δρόμο για την ελεύθερη επιλογή καταλήξεων διευθύνσεων στο Διαδίκτυο πέρα από τις παραδοσιακές καταλήξεις .com, .org, .net κ.ο.κ.

Όπως αποκαλύπτει, μέχρι στιγμής έχει δεχτεί περίπου 2.000 αιτήσεις, ανάμεσα στις οποίες και αρκετές από μεγάλες εταιρείες όπως είναι οι Apple, Google και Amazon. Η αίτηση της Google αφορά περισσότερα από 100 top-level domains συμπεριλαμβανομένων των .google και .android,  ενώ αντίθετα αυτή της Apple ένα και μοναδικό, το .apple.

Όπως είναι λογικό, μερικές καταλήξεις έχουν τραβήξει το ενδιαφέρον πολλών εταιρειών όπως για παράδειγμα το .app για το οποίο έχουν υποβληθεί ούτε μία ούτε δύο αλλά 13 αιτήσεις. Η τελική απόφαση για όλα τα top-level domains ανήκει στον ICANN, ενώ καθένα από αυτά θα κοστίζει περίπου $25.000 ετησίως.

Τις πρώτες νέες καταλήξεις αναμένεται να δούμε το δεύτερο τρίμηνο του 2013.

[πηγή slashgear]

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC