Προσθαλασσώθηκε το διαστημικό όχημα Dragon

Προσθαλασσώθηκε το διαστημικό όχημα Dragon
 
Το μη επανδρωμένο διαστημικό όχημα Dragon της αμερικανικής εταιρείας SpaceX προσθαλασσώθηκε με ασφάλεια σήμερα με ειδικό αλεξίπτωτο στον Ειρηνικό, στα ανοιχτά του Μεξικού, ολοκληρώνοντας την ιστορική αποστολή του πρώτου ιδιωτικού διαστημικού οχήματος στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Το Dragon προσθαλασσώθηκε στις 15.42 GMT, δύο λεπτά νωρίτερα από το προβλεπόμενο, σύμφωνα με το κέντρο ελέγχου της SpaceX στην Καλιφόρνια, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο της NASA.

To Dragon έκανε μια «βουτιά» προς τη Γη, που διήρκεσε 44 λεπτά, μόλις εγκατέλειψε την γήινη τροχιά του.

Οκτώ λεπτά πριν την προσγείωση, η ταχύτητά του μειώθηκε σημαντικά με το άνοιγμα των τριών τεράστιων κύριων αλεξιπτώτων του -47 μέτρα σε διάμετρο.

Ένα αεροπλάνο της NASA εντόπισε γρήγορα το Dragon και επιβεβαίωσε τη θέση του.

To Dragon, που μεταφέρει 660 κιλά φορτίου, κυρίως από τα πειράματα που πραγματοποιήθηκαν στον Σταθμό, προσθαλασσώθηκε στο χώρο που προβλεπόταν, περίπου 900 μίλια από την ακτές του Μεξικού. Τρία πλοία ανέμεναν για την περισυλλογή του.

Συνολικά το Dragon παρέμεινε προσδεδεμένο στον ΔΔΣ πέντε ημέρες, 16 ώρες και πέντε, λεπτά, σύμφωνα με τη NASA, καθιστάμενο έτσι το πρώτο ιδιωτικό διαστημόπλοιο που πραγματοποίησε αποστολή στον ΔΔΣ για να παραδώσει φορτίο εκεί.

Η σύνδεση του με τον ΔΔΣ πραγματοποιήθηκε στις 25 Μαΐου, μετά την εκτόξευσή του στις 22 Μαΐου με ένα πύραυλο Falcon 9 από το ακρωτήριο Κανάβεραλ στη Φλόριντα.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC