Πρόστιμο-μαμούθ για τη Google στις ΗΠΑ

Πρόστιμο-μαμούθ για τη Google στις ΗΠΑ

H Google βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ, σχετικά με την υπόθεση παράκαμψης των ρυθμίσεων ιδιωτικότητας χρηστών που χρησιμοποιούσαν τον Safari browser της Apple.

 

Βάσει του ρεπορτάζ της Wall Street Journal, η εταιρεία πρόκειται να πληρώσει το μεγαλύτερο πρόστιμο που έχει εισπραχθεί ποτέ, το οποίο φθάνει τα 22,5 εκατομμύρια δολάρια, προκειμένου να κλείσει η υπόθεση.

 

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η Google χρησιμοποίησε cookies για να ξεγελάσει τον Safari, με σκοπό να παρακολουθεί την online συμπεριφορά των χρηστών, έστω κι αν εκείνοι είχαν δηλώσει το αντίθετο στις σχετικές ρυθμίσεις. Η εταιρεία δήλωσε πως η παρακολούθηση των χρηστών της Apple ήταν ακούσια και δεν έβλαψε τους χρήστες.

 

Ανάλογες καταγγελίες είχαν δει το φως της δημοσιότητας πριν από μερικούς μήνες και αφορούσαν στην παράκαμψη ρυθμίσεων ασφαλείας στον Microsoft Internet Explorer.

 

H Google αντιμετωπίζει κατηγορητήρια και σε άλλες χώρες, ενώ έρευνα γίνεται και από την Ευρωπαϊκή Ένωση, σχετικά με το αν οι πρακτικές της εταιρείας είναι σύμφωνες με τους νόμους ιδιωτικότητας της ευρώπης.

 

 

by PC Magazine

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC