Πρόστιμο στην Apple για παραπλάνηση

Πρόστιμο στην Apple για παραπλάνηση
 
Με ένα εξαιρετικά υψηλό πρόστιμο αποφάσισε να τιμωρήσει η Επιτροπή Ανταγωνισμού της Αυστραλίας την Apple θεωρώντας ότι χρησιμοποίησε παραπλανητικές πρακτικές για την προώθηση του νέου iPad.

Συγκεκριμένα η εταιρεία είχε ονομάσει τη συσκευή της Wi-Fi+4G και υποστήριζε ότι λειτουργεί σε δίκτυα 4G ενώ για την Αυστραλία κάτι τέτοιο δεν ίσχυε. Έδινε δηλαδή την εσφαλμένη εντύπωση στο κοινό ότι μπορεί να απολαμβάνει ιδιαίτερα υψηλές ταχύτητες ενώ δεν ήταν αλήθεια.

Αν και η Apple έσπευσε να μετονομάσει το iPad σε Wi-Fi+Cellular οι αρχές της επέβαλαν πρόστιμο ύψους 2.25 εκατομμυρίων δολαρίων. Παρόλα αυτά το δικαστήριο που εξετάζει την υπόθεση δεν έχει καταλήξει σε απόφαση ούτε έχει δώσει την έγκριση του για διευθέτηση του ζητήματος μέσω καταβολής προστίμου.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC