Πρώτο λειτουργικό στις ΗΠΑ το Android

Πρώτο λειτουργικό στις ΗΠΑ το Android
 
Το λειτουργικό της Google, Android, κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο στην αμερικάνικη αγορά από κάθε άλλο λειτουργικό σύστημα, σύμφωνα με νέα έρευνα της Nielsen.

Η έκθεση δείχνει ότι το 51.8 % των ιδιοκτητών smartphone στην Αμερική χρησιμοποιούν συσκευή Android. Το iOS της Apple έχει ποσοστό 34.3% και το Blackberry της RIM 8.1%. Πάντως, όπως και σε κάθε αντίστοιχη έρευνα πρέπει να σημειώσουμε ότι η Apple έχει αυτό το ποσοστό μόνο με 5 συσκευές iPhone στην αγορά, ενώ αντίθετα Android λειτουργικό βλέπουμε σε πολύ περισσότερα smartphones.

Όσο για το Symbian και το Palm OS, αυτά βρίσκονται κάτω από το 1%, καθώς έχουν μερίδιο 0.9% και 0.6% αντίστοιχα.

Σχετικά με τους κατασκευαστές, σύμφωνα με την έκθεση της Nielsen, δεν υπάρχουν μεγάλες εκπλήξεις. Η κυριαρχία της Apple είναι δεδομένη με ποσοστό 34.3%, ενώ η Samsung έχει κατασκευάσει το 17% των smartphones στην αμερικανική αγορά. Στη συνέχεια ακολουθούν η HTC, Motorola και RIM.

Αλλαγές αναμένονται στη λίστα μετά την είσοδο του επερχόμενου iPhone καθώς και μετά τις μετρήσεις για τη διείσδυση του Samsung Galaxy S III στην αγορά.

https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/07/fetcher_94.png?w=1110

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC