Πτώση στις πωλήσεις iPhone

Πτώση στις πωλήσεις iPhone

Για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο μειώθηκαν οι πωλήσεις του iPhone όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Apple, αν και οι πωλήσεις ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις της εταιρείας έφτασαν τις 45,51 εκατομμύρια συσκευές iPhone στους τρεις μήνες μέχρι την 24η Σεπτεμβρίου, ξεπερνώντας τις αρχικές εκτιμήσεις των αναλυτών που υποστήριζαν ότι θα φτάσουν τις 44,8 εκατομμύρια.

Στην ανακοίνωσή της η Apple προβλέπει επίσης υψηλότερα από τα αναμενόμενα έσοδα κατά την περίοδο των εορτών, μεταξύ 76 και 78 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ωστόσο, κατά το τέταρτο τρίμηνο τα έσοδα της εταιρείας κατέγραψαν μείωση της τάξης του 9%, στα 46,85 δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτό σημαίνει ότι τα ετήσια έσοδα της Apple μειώθηκαν για πρώτη φορά από το 2001, υπογραμμίζοντας μια επιβράδυνση στις πωλήσεις των δημοφιλών της smartphone και τον μεγάλο ανταγωνισμό που υπάρχει με άλλες εταιρείες, ιδιαίτερα κινέζικες.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC, ο Τιμ Κουκ, διευθύνων σύμβουλος της Apple, κατάφερε, σε ανακοίνωσή του να σκιαγραφήσει μια πιο ρόδινη εικόνα. Επισήμανε ότι η εταιρεία σημείωσε άνοδο στα έσοδα της τάξης του 24% από υπηρεσίες όπως το Apple Music και το Apple Pay. Δήλωσε επίσης ενθουσιασμένος από την ανταπόκριση των καταναλωτών στο iPhone 7, αφού η παγκόσμια ζήτηση, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας, ξεπερνά την προσφορά.

Στελέχη της Apple δήλωσαν ότι η ζήτηση για το νέο iPhone 7 είναι πολύ δυνατή, παρά την πτώση των εσόδων το τέταρτο τρίμηνο στην Κίνα και την Αμερική, τις δύο σημαντικότερες αγορές παγκοσμίως. Στο χρηματιστήριο, οι μετοχές της Apple κατέγραψαν πτώση της τάξης του 3%, φτάνοντας τα 114,80 δολάρια.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC