Ραγδαία αύξηση για το Bitcoin στην Ισπανία

Ραγδαία αύξηση για το Bitcoin στην Ισπανία
 
Οι εφαρμογές Bitcoin Gold, Bitcoin Ticker και Bitcoin App στην πλατφόρμα του iOS, παρουσίασαν σημαντική άνοδο για την αγορά της Ισπανίας. Όλες την ίδια ημέρα και μετά τις εξελίξεις στην Κύπρο, όπως υπογραμμίζει ο δημοσιογράφος του Wired, Ian Steadman.

Το Bitcoin είναι ένα ηλεκτρονικό νόμισμα που βασίζεται σε μία τεχνική που ονομάζεται public-key cryptography (κρυπτογράφηση δημοσίου κλειδιού) με την τεχνική αυτή να χρησιμοποιεί πολύ μεγάλους πρώτους αριθμούς για τη δημιουργία ενός είδους κωδικοποίησης που διαχωρίζει το κλειδί που απαιτείται για την “κλείδωμα” των δεδομένων, από αυτό που χρησιμοποιείται για το ξεκλείδωμα τους.

Οι Ισπανοί δείχνουν πανικοβλημένοι από τις πρόσφατες εξελίξεις και γνωρίζοντας πως η χώρα τους διατρέχει επίσης μεγάλο οικονομικό κίνδυνο, σπεύδουν να μετατρέψουν τα χρήματά τους σε Bitcoin, σύμφωνα με τον Steadman. Το ερώτημα φυσικά είναι αν κάνουν τη σωστή κίνηση.

Υπό τον φόβο της επιβολής φόρου στις καταθέσεις τους, ίσως να παίρνουν ένα ακόμα μεγαλύτερο ρίσκο, τοποθετώντας τα χρήματα τους σε ένα νόμισμα που εκ φύσεως δεν υπάγεται σε καμία νομισματική πολιτική. Το Bitcoin δεν έχει ακόμα αποκτήσει αξιοπιστία και σταθερότητα, με αποτέλεσμα να υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να χάσει πλήρως την αξία του.

Από την άλλη πλευρά, αν η άνοδος του ηλεκτρονικού νομίσματος συνεχίσει με τους ίδιους ρυθμούς, τότε όσοι έχουν επενδύσει σε αυτό, όχι μόνο θα καταφέρουν να διαφυλάξουν τις καταθέσεις τους αλλά θα βγάλουν και σημαντικό κέρδος.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC