Ρατσισμός και σεξισμός στις προσλήψεις της Google: Οι περισσότεροι εργαζόμενοι είναι λευκοί άνδρες

Ρατσισμός και σεξισμός στις προσλήψεις της Google: Οι περισσότεροι εργαζόμενοι είναι λευκοί άνδρες

Είναι κοινό μυστικό ότι γίνονται διακρίσεις φυλής και φύλου στις μεγάλες πολυεθνικές, ωστόσο καμία εταιρεία δεν έχει βγει να το παραδεχτεί ανοιχτά ποτέ. Τώρα για πρώτη φορά η Google σπάει τα ταμπού και παραδέχεται ένα από τα μεγαλύτερα κοινωνικά σφάλματά της.

Είτε από ειλικρινή πρόθεση διόρθωσης του προβλήματος, είτε από υπερβολική αυτοπεποίθηση και αδιαφορία για τις συνέπειες, η Google παραδέχθηκε δημόσια, ότι η διοίκηση της κάνει διακρίσεις.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σχετικό άρθρο της εφημερίδας το Βήμα, από τους εργαζόμενους που απασχολεί η Google στις ΗΠΑ, περίπου το 70% είναι άνδρες και το 61% του συνόλου ανδρών και γυναικών είναι λευκοί.

Οπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος της εταιρείας Λάζλο Μποκ, «για να το πούμε απλά, η Google απέχει πάρα πολύ από τον στόχο της, που είναι μία επιχείρηση με διαφοροποιημένο στελεχιακό δυναμικό»

Μάλιστα, η σχετική έκθεση, παρέχει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη σύνθεση του συνόλου των εργαζομένων: Στους μηχανικούς μόλις το 17% είναι γυναίκες, ενώ το ποσοστό των λευκών φτάνει το 60%. Οσο για τα διευθυντικά πόστα, τα ποσοστά είναι ακόμη πιο απογοητευτικά, αφού μόλις το 21% των διευθυντών είναι γυναίκες και μόλις το 28% είναι έγχρωμοι ή Λατινοαμερικάνοι.

Ωστόσο προκειμένου να απολογηθεί, η εταιρεία κατηγορεί έμμεσα το αμερικανικό εκπαιδευτικό σύστημα, αφού, μόλις το 18% των γυναικών πτυχιούχων στις ΗΠΑ έχουν ειδίκευση στην πληροφορική, ενώ το ποσοστό για έγχρωμους και Λατινοαμερικάνους, πέφτει στο 5%.

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC