Ρεκόρ πωλήσεων του iPhone 5 βλέπουν αναλυτές

Ρεκόρ πωλήσεων του iPhone 5 βλέπουν αναλυτές
 
Το iPhone 5 παρουσιάζεται απόψε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης και όπως όλα δείχνουν θα τραβήξει την προσοχή του κόσμου της τεχνολογίας.

Η πολυαναμενόμενη συσκευή της Apple, εκτιμάται πως μπορεί να σημειώσει μέχρι και 10 εκατομμύρια πωλήσεις μόνο την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του!

Ο αριθμός αυτός προέρχεται από εκτιμήσεις του Gene Munster, αναλυτή της Piper Jaffray, ο οποίος εκτιμά πως η Apple θα πουλήσει 6 με 10 εκατομμύρια iPhone 5 μέσα στην πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του και 26 με 28 εκατομμύρια συσκευές μέχρι το τέλος του 2012.

Το νούμερο αυτό είναι πραγματικά εντυπωσιακό, αν σκεφτούμε την άνοδο που παρατηρείται στις πωλήσεις νέων συσκευών της Apple, όσον αφορά τουλάχιστον τις πρώτες ημέρες κυκλοφορίας τους.

Το iPhone 4 είχε σημειώσει 1,7 εκατομμύρια πωλήσεις μέσα στην πρώτη εβδομάδα ενώ το iPhone 4S στην ίδια χρονική περίοδο σημείωσε 4 εκατομμύρια πωλήσεις.

Σκοπεύοντας σε μια πιο μακροπρόθεσμη πρόγνωση, αναλυτές της εταιρείας Asymco χρησιμοποιώντας τα στατιστικά πωλήσεων των προηγούμενων συσκευών, ανακάλυψαν πως κάθε νέα γενιά iPhone ξεπερνά τις συνολικές πωλήσεις όλων των προηγούμενων συσκευών.

Το iPhone 3G για παράδειγμα σημείωσε τετραπλάσιες πωλήσεις από το πρώτο iPhone ενώ το 3GS ξεπέρασε κατά περίπου 30% τις συνολικές πωλήσεις iPhone και iPhone 3G.

Ακολουθώντας το ίδιο μοτίβο, το iPhone 4 σημείωσε περίπου σχεδόν τον ίδιο αριθμό πωλήσεων με όλες τις προηγούμενες συσκευές μαζί, ενώ το 4S μέχρι τώρα έχει σημειώσει ακριβώς τις μισές πωλήσεις από όλα τα smartphones της Apple μαζί.

Σύμφωνα με την Asymco τώρα, εάν το iPhone 5 γνωρίσει αντίστοιχη επιτυχία, κάτι που θεωρείται σίγουρο από τους αναλυτές της εταιρείας, αναμένεται να πουλήσει πάνω από 170 εκατομμύρια συσκευές μέσα στο 2013, με τις πωλήσεις στα επόμενα δυο χρόνια να ξεπερνούν τα 220 εκατομμύρια.

Τέλος, εκτιμήσεις της JPMorgan προβλέπουν αύξηση του αμερικανικού ΑΕΠ κατά μισή ποσοστιαία μονάδα από τις πωλήσεις του iPhone 5.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC