Ρομπότ με ικανότητες αράχνης

Ρομπότ με ικανότητες αράχνης
 
Με τα ρομπότ να αναπτύσσουν κάθε ικανότητα που μπορεί να φανταστεί κανείς, θα ήταν περίεργο αν δεν βλέπαμε και κάποιο μοντέλο το οποίο να μιμείται τις αράχνες. Πρόκειται για ένα ερευνητικό πρόγραμμα του MIT το οποίο έχει δημιουργήσει ένα ρομπότ το οποίο μπορεί να υφαίνει ιστούς αντίστοιχους με αυτούς της αράχνης.

Βέβαια το ίδιο το ρομπότ μόνο με αράχνη δεν μοιάζει. Επίσης ο ιστός που υφαίνει ούτε από το ειδικό μετάξι που παράγουν οι αράχνες αποτελείται, ούτε μπορεί να πιάσει κάποιο έντομο. Παρόλα αυτά πρόκειται για ιδιαίτερα ενδιαφέρον project καθώς, όταν ολοκληρωθεί η σχετική μελέτη, αναμένεται τα ρομπότ που θα δημιουργηθούν να χρησιμοποιηθούν για διάφορες εξειδικευμένες κατασκευές.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC