Σάλος από το πρώτο, εμπνευσμένο tweet της CIA

Σάλος από το πρώτο, εμπνευσμένο tweet της CIA

Η CIA, έστω και καθυστερημένα, έχει πλέον επίσημο λογαριασμό στο Twitter! Μάλιστα, για να κάνει αμέσως αισθητή την παρουσία της στο διάσημο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, το πρώτο “τιτίβισμα” ήταν χαρακτηριστικό της μυστικότητας της Υπηρεσίας: “Δεν μπορούμε ούτε να επιβεβαιώσουμε, ούτε να αρνηθούμε ότι αυτό είναι το πρώτο μας tweet”.

Αμέσως το διαδίκτυο πήρε φωτιά. Μόνο μέσα σε δύο ώρες το μήνυμα είχε αναδημοσιευτεί 85.000 φορές, και η CIA απέκτησε περισσότερους από 105.000 “ακόλουθους”. Σε λιγότερο από 24 ώρες, οι followers έφτασαν τους 385.000.

Όσο για τα σχόλια; ” @CIA πώς αισθάνεσαι που σε ακολουθούν για πρώτη φορά;” τουίταρε χαρακτηριστικά ένας χρήστης.

cia

Σκοπός της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ,είναι “να μπορεί να συνδέεται πιο άμεσα με το κοινό και να παρέχει πληροφορίες για την αποστολή, την ιστορία και άλλες εξελίξεις της”, όπως δήλωσε ο διευθυντής της, Τζον Μπρέναν σε ανακοίνωσή του.

Η CIA υποσχέθηκε ακόμη να αναρτά τα “τελευταία νέα, ανακοινώσεις και πληροφορίες καριέρας”, καθώς και καλλιτεχνήματα από το μουσείο της CIA, ενημερώσεις από το παγκόσμιο βιβλίο δράσης της και μη διαβαθμισμένες μυστικές πληροφορίες.

Δημιουργώντας λογαριασμούς στο Facebook και το Twitter, η CIA διευρύνει την περιορισμένη διαδικτυακή της παρουσία πέρα από την επίσημη ιστοσελίδα της και τους λογαριασμούς σε Flickr και YouTube.

Ωστόσο, συγκριτικά με άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες ήταν κάτι που μάλλον έπρεπε να κάνει νωρίτερα . Η NSA “μπήκε” στο Twitter το 2009, το FBI το 2008 και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ το 2007.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC