Ρώσος χάκερ έβγαλε στο διαδίκτυο πέντε εκατομμύρια mail που είχε υποκλέψει

Ρώσος χάκερ έβγαλε στο διαδίκτυο πέντε εκατομμύρια mail που είχε υποκλέψει

Τη στιγμή που οι κυβερνοεπιθέσεις αυξάνονται και πληθύνονται όχι μόνο εναντίον φυσικών προσώπων, αλλά και εταιρειών αιχμής, η ανάρτηση πέντε εκατομμύριων λογαριασμών στο διαδίκτυο, από ρώσο χάκερ, δείχνει το μέγεθος του προβλήματος.

Σύμφωνα με το εξειδικευμένο σάιτ Daily Dot ο ρώσος χάκερ ανέβασε τους λογαριασμούς και τους κωδικούς πρόσβασης πέντε εκατομμυρίων χρηστών, σε ένα κρυπρογραφημένο φόρουμ (γνωστό ως «tvskit»). Από την εξέταση αυτών των λογαριασμών, τους οποίους είχε υποκλέψει, αποδεικνύεται πως το 60% είναι έγκυροι, ενώ οι διαχειριστές του φόρουμ μόλις αντιλήφθηκαν τι ακριβώς συνέβη απενεργοποίησαν αυτομάτως την ανάρτηση.

post-241-0-58478400-1410302831.jpg

Μέσα σε αυτή τη μκρά λίστα που περιλαμβάνει απλούς χρήστες, αλλά και εταιρείες, υπάρχουν και λογαριασμοί που έχουν υποκλαπεί εδώ και 10 χρόνια και άλλοι που έχουν από καιρό απενεργοποιηθεί. Οι περισσότεροι λογαριασμοί είναι από το Gmail, αλλά και το Yandex που είναι η ρωσική μηχανή αναζήτησης. Οι περισσότεροι λογαριασμοί στους οποίους εισέβαλλε ο ρώσος χάκερ προέρχονται από την Αγγλία, τη Ρωσία και από ισπανόφωνες χώρες.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC