Σαράντα χρόνια από την πρώτη κλήση με κινητό τηλέφωνο

Σαράντα χρόνια από την πρώτη κλήση με κινητό τηλέφωνο
 
Στις 3 Απριλίου του 1973, ακριβώς 40 χρόνια από σήμερα, ο μηχανικός ανάπτυξης στην ομάδα φορητού εξοπλισμού της Motorola Marty Cooper, πραγματοποίησε την πρώτη κλήση από κινητό τηλέφωνο.

Ο Cooper χρησιμοποίησε τη συσκευή DynaTAC της εταιρίας, για να καλέσει τα εργαστήρια Bell Labs (πρώην τομέας της εταιρίας τηλεπικοινωνιών ΑΤ & Τ), λέγοντας τη φράση “σας καλώ απλά για να δω αν η κλήση μου ακούγεται καθαρά σε εσάς”.

Η συσκευή που χρησιμοποίησε ο Cooper για να πραγματοποιήσει την κλήση, ήταν ένα πρωτότυπο πάνω στο οποίο βασίστηκε μετέπειτα το Motorola DynaTAC 8000x, που ήταν το πρώτο κινητό τηλέφωνο, διαθέσιμο στο ευρύ κοινό. Παρά τα πενιχρά του χαρακτηριστικά για τα δεδομένα της σημερινής εποχής, το κόστος του τότε ανερχόταν στα 3.995 δολάρια.

Μάλιστα, για την προώθηση αυτού του νέου, τότε, τρόπου επικοινωνίας το DynaTAC συμμετείχε σε αρκετές ταινίες του Hollywood, συμπεριλαμβανομένων των «Wall Street» και «American Psycho».

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC