Σάρωσε το προεδρικό debate στο Twitter

Σάρωσε το προεδρικό debate στο Twitter
 
Χτες το βράδυ το Twitter αποκάλυψε ότι κατά τη διάρκεια του προεδρικού debate μεταξύ του Μπάρακ Ομπάμα και του Μιτ Ρόμνεϊ η υπηρεσία έσπασε κάθε ρεκόρ.

Στη διάρκεια της 90λεπτης «κόντρας» μεταξύ των δυο υποψηφίων οι χρήστες του Twitter έστειλαν συνολικά 10,3 εκατομμύρια tweets!

Εκτός αυτού όμως ο αυξημένος αριθμός χρηστών και μηνυμάτων «γονάτισε» την υπηρεσία σε σημείο να είναι απροσπέλαστη από πολλούς.

Χαρακτηριστικό είναι πως η εταιρεία Apica, η οποία παρακολουθούσε την ιστοσελίδα του Twitter κάθε 20 λεπτά, αποκάλυψε πως περίπου μια ώρα πριν από την έναρξη του debate ο χρόνος απόκρισης της ιστοσελίδας άρχισε να αυξάνεται σημαντικά.

https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/10/fetcher_96.png?w=1110

Η καθυστέρηση αυτή μεγάλωνε ολοένα και περισσότερο κατά την διάρκεια του debate και στο τέλος της διαμάχης έφτανε περίπου τα 90 δευτερόλεπτα.

Ο όγκος των επισκέψεων αλλά και των tweets που έστελναν οι χρήστες κάθε δευτερόλεπτο επιβάρυνε τόσο την υπηρεσία, που αρκετοί από αυτούς αντιμετώπισαν πρόβλημα σύνδεσης, με το μήνυμα λάθους «waiting for response».

Ο χρόνος απόκρισης του Twitter τρεις ώρες μετά το debate παρέμενε σε υψηλά επίπεδα, περίπου στα 40 δευτερόλεπτα, ενώ η ομαλή λειτουργία της υπηρεσίας αποκαταστάθηκε πλήρως περίπου 6 ώρες αργότερα.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC