Σε αύξηση το κακόβουλο λογισμικό για Android

Σε αύξηση το κακόβουλο λογισμικό για Android
 

Σύμφωνα με την Trend Micro οι κακόβουλες εφαρμογές με στόχο το Android αυξάνονται με ιδιαίτερα ανησυχητικούς ρυθμούς. Όπως επισημαίνει άλλωστε, ήδη από τους πρώτους μήνες του 2012 εντόπισε περισσότερα από 5.000 δείγματα τέτοιου είδους λογισμικού. Εκτιμά μάλιστα ότι μέχρι το τέλος του έτους ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί πολύ περισσότερο.

Αν και οπωσδήποτε το πρόβλημα προέρχεται κυρίως από μη εξουσιοδοτημένες εφαρμογές, δεν περιορίζεται εκεί. Είναι γνωστό εξάλλου ότι ενίοτε κάποια apps παρουσιάζονται ως τα δημοφιλέστερα σε λήψεις, με αποτέλεσμα οι χρήστες να ξεγελιούνται και να εγκαθιστούν επικίνδυνο λογισμικό

Χαρακτηριστικό είναι άλλωστε ότι κατά την Trend Micro ο κίνδυνος της μόλυνσης μέσω του Play Store είναι υψηλότερος απ ό,τι μέσω App Store της Apple.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC