Σε διαμάχη το troktiko & Το ΧΩΝΙ με τη κυβέρνηση για το nerit.gr

Σε διαμάχη το troktiko & Το ΧΩΝΙ με τη κυβέρνηση για το nerit.gr

nerit-500x434Σε νομική διαμάχη φαίνεται πως θα οδηγηθούν το δημοφιλές blog troktiko.eu σε σύμπραξη με την Κυριακάτικη εφημερίδα “Το ΧΩΝΙ”  και η κυβέρνηση, ύστερα από απόφαση της τελευταίας να διατάξει παράτυπα το κλείσιμο της ηλεκτρονικής σελίδας nerit.gr.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του troktiko, γνωστοποιείται ότι έπειτα από ενέργεια της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), η ιστοσελίδα με το domain name nerit.gr, σταμάτησε να λειτουργεί από την Παρασκευή το βράδυ 14/6.

Η συγκεκριμένη πράξη είναι παράνομη καθώς δεν στηρίζεται σε καμία νομοθετική ρύθμιση.

Σημειώνουμε ότι το nerit.gr θα έπρεπε να είχε κατοχυρωθεί από την κυβέρνηση, αφού σύμφωνα με το «οργανωμένο σχέδιο για την αναδιάρθρωση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης», το νέο όνομα της ΕΡΤ είναι ΝΕΡΙΤ.

Η ενέργεια λοιπόν της κυβέρνησης ήταν να διατάξει παράνομα το κλείσιμο του site, το οποίο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το «μαύρο» στην ΕΡΤ, αναμετέδιδε το «αντάρτικο» πρόγραμμά της.

Να σημειωθεί ότι το troktiko.eu είχε κατοχυρώσει νόμιμα το domain name «nerit.gr», μέσω της εταιρείας WEBTEC, ενώ στις 18/6 το μεταβίβασε στη ΣΑΡΙΣΑ Ε.Π.Ε, την εταιρεία που εκδίδει την εφημερίδα το ΧΩΝΙ για διαδικαστικούς λόγους όσο αφορά τη νομική αντεπίθεση.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC