Σε τιμή ρεκόρ πουλήθηκε ένας από τους πρώτους Apple

Σε τιμή ρεκόρ πουλήθηκε ένας από τους πρώτους Apple
 
Όλα ξεκίνησαν το 1976, όταν η Apple έριξε στην αγορά τους πρώτους ολοκληρωμένους προσωπικούς υπολογιστές τους με την τιμή τους τότε να αγγίζει τα 666,66 δολάρια. Μέχρι τότε οι χρήστες μπορούσαν να αγοράζουν τα τσιπάκια και τις λυχνίες και να κατασκευάζουν τους δικούς τους υπολογιστές. Από τους 200 υπολογιστές Apple 1 που βγήκαν τότε στην αγορά, σήμερα υπάρχουν περίπου 50 και πολλοί κάνουν τα πάντα για να τους αποκτήσουν.

Ένας από τους πρώτους ηλεκτρονικούς υπολογιστές Apple πουλήθηκε σε δημοπρασία έναντι του ποσού των 374.500 δολαρίων (!), ξεπερνώντας κατά πολύ τις προβλέψεις που ήθελαν την τιμή του να φτάνει μέχρι τα 180.000 δολάρια.

Ο υπολογιστής είναι συλλεκτικό αντικείμενο αφού είναι και χειροποίητος: τον κατασκεύασε ο Στιβ Γουόζνιακ στο γκαράζ του πατρικού σπιτιού του Στιβ Τζομπς.

Παράλληλα, ολοκληρώθηκε μία δεύτερη δημοπρασία για κάποιες σημειώσεις του Steve Jobs από την εποχή που ο ίδιος είχε γράψει κατά την περίοδο που εργαζόταν στην Atari. Η τιμή αυτού του αντικειμένου έφτασε τα 27.500 δολάρια.

https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/06/fetcher_1029.jpeg?w=1110

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC