Σκέψεις για Facebook Home και στο iPhone

Σκέψεις για Facebook Home και στο iPhone
Μετά την επιτυχημένη εισβολή του Facebook Home στο Android, οι ιθύνοντες του δημοφιλέστερου social site στον πλανήτη βρίσκονται σε συζητήσεις και με την Apple.Με το iOS να τρέχει σε εκατομμύρια συσκευές εκεί έξω, θα ήταν μια μεγάλη χαμένη ευκαιρία τόσο για το Menlo Park (κεντρικά γραφεία του Facebook) όσο και για το Cupertino (κεντρικά γραφεία της Apple) η μη ενσωμάτωση του εν λόγω software και στα iPhones.

«Τους δείξαμε το Home και περιμένουμε να μας απαντήσουν», δηλώνει ο Adam Mosseri, διευθυντής του project Facebook Home, μετά την επίσκεψή του στο στρατηγείο της Apple. Και συνεχίζει: «Στην πρότασή μας λάβαμε υπ’ όψη τις σχεδιαστικές αξίες της Apple. Αν όλα πάνε καλά, θα συμφωνήσουμε στην ενσωμάτωση του software μας. Μπορεί να ονομάζεται Home, μπορεί και όχι…».

Η γνώμη μας: Από τη μία, η Apple δεν πρόκειται να δεχτεί μια εφαρμογή που θα κατακτήσει το iPhone μετατρέποντάς το σε «Facebook phone» (όπως γίνεται με τα Android). Από την άλλη, δεν θέλει να χάσει την εκλεκτή συγγένεια με το Facebook το οποίο αποτελεί σημαντικό κομμάτι της (ψηφιακής) ζωής εκατομμυρίων ανθρώπων. Η λύση θα βρεθεί κάπου στη μέση…

Εν τω μεταξύ, το Facebook κάνει λόγο για συζητήσεις και με τη Microsoft ώστε το Home να ενσωματωθεί και στα Windows phones.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC