Smartphones “φύλακες άγγελοι” από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
Μέσω των κινητών και των tablet, τα παιδιά πέραν του χαβαλέ θα μπορούν να αποφύγουν και δυσάρεστες καταστάσεις.
Application θα συνδέει live (ζωντανά) με γραμμή SOS, παιδιά και γονείς, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, όταν αυτά αισθάνονται ότι κινδυνεύουν, απειλούνται με αποπλάνηση, ομηρία και οποιουδήποτε τύπου επίθεση.
Με ένα μικρό ηλεκτρονικό εξάρτημα (gadget) που θα διατεθεί δωρεάν σε όλους τους ενδιαφερόμενους, πιθανόν σε όλη την Ελλάδα, οι ανήλικοι θα έχουν τη δυνατότητα απευθείας σύνδεσης σωτηρίας με το προσωπικό της αρμόδιας υπηρεσίας, που θα βοηθά, κατευθύνει, ειδοποιεί τις αρμόδιες αρχές και πολλές φορές θα επεμβαίνει άμεσα στις επείγουσες κλήσεις.
Θα είναι ένα ηλεκτρονικό gadget, που θα αποτελέσει το σύντροφο, φύλακα άγγελο, μικρών και μεγάλων. Φιλοδοξία της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος είναι όλα τα παιδιά και οι γονείς της Ελλάδας να έχουν στο κινητό τους τηλέφωνο τον προστάτη αστυνομικό τους. “Μας ενδιαφέρει να προσφέρουμε ασφάλεια στο συμπολίτη μας”, αναφέρουν χαρακτηριστικά αξιωματικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Αυτή η επαναστατική και καινοτόμος ιδέα, η οποία χρησιμοποιείται σε ελάχιστα μέρη του κόσμου, έγινε πράξη από τους αξιωματικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και θα παρουσιαστεί την επόμενη εβδομάδα από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλη Κικίλια και τον προϊστάμενο της υπηρεσίας, ταξίαρχο κ. Μανώλη Σφακιανάκη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η επείγουσα κλήση (Stress call) θα μπορεί να γίνει με τη χρήση της εφαρμογής, για μεγαλύτερα παιδιά, αλλά και με εξωτερικό εξάρτημα που. θα διαθέτει μπουτόν, για μικρότερα, με απευθείας χρήση από το παιδί που βρίσκεται σε κίνδυνο. Το πρόγραμμα, η εφαρμογή και η κλήση θα μπορούν να γίνονται από όλα τα κινητά τηλέφωνα, tablet, ο που έχουν λειτουργικό σύστημα Android και IOS.
Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι θα υπάρχει κέντρο υποδοχής του όγκου των ηλεκτρονικών μηνυμάτων και κλήσεων ανηλίκων και ενηλίκων, χρηστών της εφαρμογής, ο οποίος θα περνά μέσα από ηλεκτρονική πλατφόρμα, προκειμένου να αξιολογείται η κρισιμότητα, με την τοποθέτηση χρωματισμένων ενδείξεων, για να καθορίζεται ο χρόνος επικοινωνίας Με ειδικό application παιδιά και μεγάλοι θα στέλνουν σήμα κινδύνου.