Σοβαρό κενό ασφαλείας ανακαλύφθηκε στον Internet Explorer

Σοβαρό κενό ασφαλείας ανακαλύφθηκε στον Internet Explorer
 
Η εταιρεία Rapid7 προειδοποιεί πως ένα νέο κακόβουλο πρόγραμμα στοχεύει συστήματα που τρέχουν τον Internet Explorer στα Windows XP, Windows Vista και Windows 7.

Το zero-day exploit χρησιμοποιεί τρύπες ασφαλείας στον browser προκειμένου να μολύνει τους χρήστες όταν αυτοί συνδεθούν σε μια μολυσμένη ιστοσελίδα.

Αυτό σημαίνει πως χρήστες που χρησιμοποιούν τον Internet Explorer μπορούν να εκθέσουν τον υπολογιστή τους σε κίνδυνο με μια απλή επίσκεψη, χωρίς να χρειαστεί να εγκαταστήσουν κάποιο πρόγραμμα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της StatCounter για τους χρήστες του Internet Explorer, το 41% των χρηστών του internet στην Βόρεια Αμερική και το 32% σε όλον τον κόσμο διατρέχουν κίνδυνο.

«Γνωρίζουμε για στοχευμένες επιθέσεις που πιθανώς επηρεάζουν κάποιους χρήστες του Internet Explorer» δήλωσε ο Yunsun Wee, διευθυντής του τμήματος Αξιόπιστης Πληροφορικής της Microsoft για να συμπληρώσει πως «επιβεβαιώνουμε πως ο Internet Explorer 10 δεν αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα. Συνεχίζουμε να διερευνούμε το θέμα και θα προβούμε σε περαιτέρω ενέργειες αν χρειαστεί».

Όσοι χρησιμοποιούν τον Internet Explorer, αναφέρε το Rapid 7 θα πρέπει να αναβαθμίσουν στον Internet Explorer 10, μια preview έκδοση προτού χρησιμοποιήσουν ξανά το internet.

https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/09/fetcher_911.png?w=1110

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC