Στα σκαριά το «έξυπνο» γάντι που θα μεταφράζει τη νοηματική γλώσσα σε φωνή

Στα σκαριά το «έξυπνο» γάντι που θα μεταφράζει τη νοηματική γλώσσα σε φωνή

Σε πρώτη φάση ανάπτυξης βρίσκεται το σύστημα που σχεδίασαν Έλληνες μηχανικοί και μπορεί να μεταφράσει την νοηματική γλώσσα σε… φωνή.

Όπως είπε ο μηχανικός Γρηγόρης Αγριόπουλος, το γάντι που καταγράφει την κίνηση των δακτύλων του χρήστη και στέλνει την αντίστοιχη πληροφορία στο κινητό του τηλέφωνο, έχει ήδη βρει χρηματοδοτική στήριξη για την πρώτη φάση της ανάπτυξης του τελικού προϊόντος μέσω του προγράμματος Corallia και εταιρείας που συμμετέχει σε αυτό.

Αναφερόμενος στο σύστημα που σχεδίασε με τον Γιώργο Προφητηλιώτη, επισήμανε ότι βραβεύτηκε στο διαγωνισμό ActInSpace που διοργάνωσαν η Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία (ESA) και η Γαλλική Διαστημική Υπηρεσία (CNES), με την υποστήριξη της αεροδιαστημικής βιομηχανίας Airbus Defence and Space, στην Τουλούζη της Γαλλίας.

«Το γάντι εκμεταλλεύεται τον ηλεκτρομαγνητισμό. Κουνώντας κανείς τα δάχτυλα του χεριού του δημιουργεί αλλαγές στο ηλεκτρομαγνητικό πεδίο (χάρη σε) ηλεκτρομαγνήτες που βρίσκονται στις άκρες των δαχτύλων. Το σύστημα στη συνέχεια ανιχνεύει αυτές τις κινήσεις και μεταφέρει την πληροφορία στο κινητό αναγνωρίζοντας ακριβώς τις κινήσεις που έγιναν», είπε ο κ. Αγριόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 FM»

Παράλληλα επισήμανε ότι η ιδέα αυτή που φέρει την ονομασία «MaGOS» μπορεί να έχει πιθανές εφαρμογές στη μετάφραση της νοηματικής γλώσσας και τη μετατροπή της σε φωνή, αλλά και στις βιομηχανίες των ηλεκτρονικών παιχνιδιών και της επαυξημένης πραγματικότητας.

«Στο διαγωνισμό, το «MaGOS» έπρεπε να εκμεταλλευτεί διαστημική τεχνολογία όπως τα δορυφορικά δεδομένα αλλά και τεχνολογία που χρησιμοποιείται στο διάστημα όπως οι ηλεκτρομαγνήτες, δίνοντας μια εφαρμογή που να μπορεί να βοηθήσει σε κάτι στη γη, στην κοινωνία μας, στην καθημερινότητά μας», τόνισε ο κ. Αγριόπουλος.

Αναφερόμενος στον ανταγωνισμό που υπήρξε στο διαγωνισμό επισήμανε ότι η συγκεκριμένη ιδέα ήταν μια από τις 1400 και πλέον συμμετοχές και πέρασε από την ελληνική φάση του διαγωνισμού μέχρι τον διεθνή τελικό στην Τουλούζη της Γαλλίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC