Ένα περίεργο σκάνδαλο σε εξέλιξη γύρω από τη μεταμόσχευση ήπατος του Steve Jobs

Ένα περίεργο σκάνδαλο σε εξέλιξη γύρω από τη μεταμόσχευση ήπατος του Steve Jobs

Μια περίεργη ιστορία είδε το φως της δημοσιότητας και έχει να κάνει με τη σχέση που είχαν ο Steve Jobs και ο Dr. James Eason, ο γιατρός που του έκανε τη μεταμόσχευση συκωτιού.

Όταν ο Jobs έκανε τη χειρουργική του επέμβαση αγόρασε σπίτι στο Μέμφις, κοντά στο νοσοκομείο που χειρουργήθηκε για να είναι κοντά στο γιατρό.

Ο Jobs αγόρασε το σπίτι την περίοδο που η αγορά κατοικιών σημείωσε ισχυρή πτώση στις ΗΠΑ, πληρώνοντας 850.000 δολάρια, για ένα σπίτι που πούλησε 1,3 εκατ. δολάρια λίγα χρόνια αργότερα.

Ο δικηγόρος του Jobs, ο George Riley αγόρασε το σπίτι, μέσω μία εταιρείας ώστε να προστατευτεί η φήμη του Jobs ότι μετακόμισε στο Μέμφις λόγω του προβλήματος υγείας που είχε.

Μόλις έφυγε ο Jobs από το σπίτι, ο γιατρός Eason μετακόμισε στο σπίτι και έζησε εκεί από το 2009 έως το 2011 πριν αγοράσει το σπίτι από τον Riley.

Για τα δύο χρόνια που ο Eason ζούσε στο σπίτι, o δικηγόρος του Jobs πλήρωνε φόρους για το σπίτι που είχε αγοράσει ύψους 23.585 δολαρίων καθώς ενώ για υπηρεσίες έδωσε 8.770 δολάρια. Το 2011 ο  Eason αγόρασε το σπίτι για 850.000 δολάρια, στην τιμή δηλαδή που το είχε αγοράσει ο Jobs τρία χρόνια πριν.

Η μεταμόσχευση του Jobs ήταν αμφιλεγόμενη επειδή έγινε από άλλη πόλη, καθώς οι πλούσιοι μπορούν, χωρίς αυτό να είναι παράνομο να συμμετέχουν σε πολλές λίστες αναμονής για μόσχευμα, κάτι που δεν μπορούν να κάνουν οι… απλοί θνητοί.

Η συμπεριφορά του Eason έγινε θέμα συζήτησης. Ο Εason επισκέφτηκε τον Jobs για το προ της μεταμόσχευσης check up ενώ συνήθως ο ασθενής πηγαίνει στο γιατρό. Ο Εason φρόντιζε τον Jobs ενώ του αγόραζε ακόμα και ποτά από την κάβα όταν αυτός έμενε στο Μέμφις.

Τελικά ο Jobs έζησε μόνο για 2,5 χρόνια, ενώ συνήθως όσοι κάνουν μεταμόσχευση συκωτιού ζουν κατά μέσω όρο για 5 χρόνια.

Ως απάντηση σ’ αυτή την ερώτηση, δηλαδή γιατί ο ασθενής του έζησε τόσο λίγο ο γιατρός απαντά πως έζησε αρκετά για να φτιάξει το iPad, το νέο iPhone και να παρουσιάσει το Cloud, ενώ σχετικά με το σπίτι απαντά πως ο Riley χρειαζόταν κάποιον να φροντίζει το σπίτι και αυτή ήταν μια συμφέρουσα και για τις δύο πλευρές συμφωνία, και όχι μία κάποια ύποπτη συμπεριφορά του Eason στην φροντίδα του Jobs.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC