Στην προστασία της πολυφωνίας στοχεύει η Google

Στην προστασία της πολυφωνίας στοχεύει η Google
 
Τη δημιουργία μιας ιστοσελίδας που θα στοχεύει στην προστασία των γλωσσών που κινδυνεύουν να εξαφανιστούν, ανακοίνωσε χθες η Google.

«Η τεκμηρίωση τουλάχιστον 3.000 γλωσσών που κινδυνεύουν να εξαφανιστούν είναι ένα σημαντικό βήμα για να διατηρήσουμε τις πολιτιστικές διαφορές, να τιμήσουμε τους παλαιότερους και να δώσουμε δύναμη στους νέους», επισημαίνει στην ανακοίνωσή της η Google.

«Η τεχνολογία μπορεί να στηρίξει τις προσπάθειες αυτές, βοηθώντας τους νέους να δημιουργήσουν αρχεία υψηλής ποιότητας για μεγαλύτερούς τους, που συχνά είναι οι τελευταίοι οι οποίοι μιλούν μια γλώσσα, φέρνοντας σε επαφή διαφορετικές κοινότητες και διευκολύνοντας την εκμάθηση γλωσσών» προσθέτει η εταιρεία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Google θα παραδώσει τη διαχείριση της ιστοσελίδας μετά από μερικούς μήνες στο πανεπιστημιακό εργαστήριο του Ινστιτούτου Γλωσσικής Τεχνολογίας και Πληροφορικής στο ανατολικό Μίσιγκαν.

Η Google διευκρίνισε πως το πρόγραμμα αυτό θα χρηματοδοτείται από τοGoogle.org, και κάλεσε και άλλους οργανισμούς να συμμετάσχουν στην προσπάθεια της.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC