Συνεργασία κορυφής… κυβερνο-τρομοκρατών

Συνεργασία κορυφής… κυβερνο-τρομοκρατών

Γράφαμε νωρίτερα σήμερα, για την υποχώρηση της δράσης του Flame malware. Νεότερα στοιχεία είδαν το φως της δημοσιότητας και συνδέουν την ομάδα δημημιουργίας του Flame με αυτή του πολύ επικίδυνου Stuxnet.  Το Flame ανακαλύφθηκε στα τέλη Μαϊου, όταν και επιτέθηκε σε Ιρανικούς στόχους, όπως το Stuxnet που είχε ανακαλφθεί το 2010.

 

Το Kaspersky Lab, μετά από έρευνες, ανάφερε σχετικά πως οι δύο ομάδες συνεργάστηκαν “τουλάχιστον μια φορά” για να μοιραστούν κώδικα. “Αυτό που βρήκαμε, είναι πολύ ισχυρή απόδειξη πως το Stuxnet/Duqu και το Flame malware συνδέονται”, ανέφεραν από την  Kaspersky.

 

Ο Alexander Gostev, επικεφαλής της ομάδας ειδικών ασφαλείας της εταιρείας, συμπλήρωσε πως “τα νέα ευρήματα αποκαλύπτουν πώς οι ομάδες μοιράστηκαν κώδικα τουλάχιστον για ένα κομμάτι του. 

 

 

 

 

 

by PC Magazine

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC