Συνεργασία της Samsung με τον Mozilla

Συνεργασία της Samsung με τον Mozilla
 
Οι Samsung και Mozilla ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους για τη δημιουργία μίας νέας μηχανής για πλοήγηση στο Internet, που θα είναι συμβατή με το λειτουργικό σύστημα Android αλλά και της συσκευές ARM.

Η νέα αυτή μηχανή, θα ονομάζεται Servo, με τον κώδικα της να είναι γραμμένος στη νέα γλώσσα προγραμματισμού Rust του Mozilla. Η Mozilla υποστηρίζει πως η Servo θα εκμεταλλεύεται πλήρως τις επερχόμενες πολυπύρηνες αρχιτεκτονικές επεξεργαστών, αγνοώντας τις παλαιότερες για τη λειτουργία της.

Το χρονοδιάγραμμα για την δημιουργία της νέας μηχανής έχει ανακοινωθεί από τις δύο εταιρίες, με την κυκλοφορία μίας τελικής έκδοσης να αναμένεται μέσα στον επόμενο χρόνο. Αυτή τη στιγμή, η ομάδα ανάπτυξης του Servo, ασχολείται με εκκαθάριση, την επέκταση αλλά και τη δημιουργία της κατηγορίας «Help» στις βιβλιοθήκες της πλατφόρμας.

Όπως φαίνεται, το Servo θα αποτελέσει το αντίπαλο δέος για το Webkit, που χρησιμοποιείται από τους browsers της Google και της Apple. Επίσης, ο Mozilla, προσπαθεί να πείσει τους προγραμματιστές να ασχοληθούν με τη γλώσσα Rust, ώστε να βοηθήσουν και αυτοί με τη σειρά τους στην εξέλιξή της.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC